fbpx Kaufland България дари 270 хиляди лева за реновирането на аула в УНСС | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Kaufland България дари 270 хиляди лева за реновирането на аула в УНСС

Една от най-големите зали на Университета за национално и световно стопанство беше официално открита след мащабен ремонт, финансиран от Kaufland България. Дарението възлиза на близо 270 хиляди лева. В обновената аула могат да учат до 200 студенти.

Залата беше официално открита от ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров и главния изпълнителен директор на Kaufland България – Валтер Волф.

„С Kaufland България ни свързва дългогодишно сътрудничество, което носи добавена стойност и за двете страни. Благодарим им за благородния жест и тяхната ангажираност и подкрепа за българското висше образование. Това е доказателство, че образованието и бизнесът могат ефективно да работят заедно в името на модерна и качествена учебна среда“, изтъкна проф. Димитров и допълни: „УНСС ще продължи да се стреми да отговаря на очакванията на бизнеса и да подготвя кадри, които още повече да му помагат в неговото развитие“.

„Днешното дарение е естествено продължение на партньорството между Университета за национално и световно стопанство и Kaufland България. Като социално отговорна компания и един от най-стабилните работодатели в страната ние осъзнаваме значението на това да се инвестира в бъдещите бизнес лидери още от университетската скамейка. Ние знаем, че те са най-ценният актив на университета. Доказва го и фактът, че в нашия екип имаме много хора на ръководни позиции, завършили УНСС“, подчерта главният изпълнителен директор на веригата Валтер Волф.

След ремонта аудитория 2006 вече е топло и звукоизолирана и има окачен таван. Подменена е електрическата и климатичната инсталация, сменени са радиаторите и щорите. Това не е първото подобно дарение, което Kaufland България прави за най-стария бизнес университет у нас. В края на 2020 година беше открита изцяло обновената зала на катедра „Логистика и вериги на доставките“, обновена и оборудвана със средства на компанията. Дарението осигури модерна презентационна и компютърна техника, която да улесни студентите в достъпа им до дигитални обучителни материали.