fbpx Стартира изграждането на OKOL Lake Park | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Стартира изграждането на OKOL Lake Park

На 1 август 2020 г. в землището на с. Горни Окол, община Самоков, стартира Фаза 1 на строителната дейност по изграждането на най-новия мащабен комплекс от типа Golf & Residential Community у нас – OKOL Lake Park. Тя е с планирана продължителност около 2 години.

Само на 30 км от София и 25 км от Боровец ще бъдат изградени голф игрище с клубна къща и академия, петзвезден хотел Pullman Okol Golf Resort & Spa с прилежащи брандирани къщи, линеен парк и жилищни зони с ваканционни и семейни имоти.

Главен изпълнител на строителството е „Маркан“ ЕООД – част от групата на „Маркан Холдинг“ АД, основният инвеститор в OKOL Lake Park. Партньори по проекта са международни оператори с опит в изграждането и управлението на голф съоръжения – European Golf Design (EGD) и IMG, както и лидерът в хотелиерската индустрия –  международният оператор Accor.

„Уверени сме, че в лицето на IMG успяхме да открием партньор, който не само да предостави необходимия качествен голф опит, но и да гарантира, че историята за развитието на това уникално място се разказва по целия свят. Имахме нужда и от премиум, силен курортен бранд – като Pullman, за да съчетаем съвременния дизайн и архитектурата на комплекса с природата и запомнящите се моменти“, казва Валентин Каназирев, капиталов инвеститор и визионер на проекта.

Строителните дейности до края на 2022 г. обхващат още изграждането на цялостна инфраструктура, многофамилни сгради с ниско застрояване – студиа и лофтове, редови къщи, самостоятелни къщи и такива, проектирани по индивидуално задание, с гледка към язовир „Искър“ или Рила планина. Всички изброени проектови елементи ще бъдат завършени през 2022 г., като първите жители на комплекса ще могат да се нанесат в новия си дом още през лятото.