fbpx Acronis придобива Synapsys | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Acronis придобива Synapsys

Acronis, глобален лидер в киберзащитата, обяви придобиването на Synapsys - дългогодишен партньор в Кейптаун, Южна Африка, специализиран в разпространението на решения за киберзащита на Acronis. Отбелязвайки пореден ход в плана за ускорен растеж на компанията, това е четвъртото придобиване на Acronis през последните 18 месеца.

Synapsys е група от компании, която предоставя решенията за киберзащита на Acronis на хиляди клиенти чрез мрежа от дистрибутори, риселъри и доставчици на управлявани услуги в Южна Африка и на целия континент. Състои се от два бизнеса: Synapsys Systems (Proprietary) Limited, специализиран дистрибутор на софтуер и регионален оторизиран дистрибутор на Acronis за локални решения от 2003 г., и Synapsys Distribution (Proprietary) Limited, който обслужва пазара на доставчиците на услуги с помощта на Acronis Cyber Cloud Platform.

“Synapsys е доверен и ценен партньор в усилията ни да разширим достъпа до нашите решения за киберзащита до организации от африканския континент. Това придобиване ще даде на техните потребители пряк достъп до нашата технология и поддръжка,” каза Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis. “В същото време Африка се превръща в стратегическа възможност за растеж на Acronis и придобиването на Synapsys ни осигурява постоянно присъствие на континента. Този ход е от полза за Acronis, за африканския канал от доставчици на услуги, както и за организациите и потребителите, които трябва да защитят своите работни процеси и системи от съвременните заплахите.”

Придобиването съвпада с продължаващата глобална инициатива на Acronis, която има за цел да осигури разширен достъп в страните до световните ресурси на компанията. Тъй като търсенето на облачни и управлявани услуги се увеличава по целия свят, това създава възможности за доставчиците на услуги, които предоставят решения за киберзащита на Acronis. Глобалната инициатива отразява ангажимента на компанията да остане близо до своите партньори и да им помогне да развият бизнеса си, като същевременно защитава своите клиенти срещу съвременни заплахи.

Уникалната по рода си връзка води до придобиване

Peter French, управляващ директор на Synapsys, сега ще бъде генерален директор на Acronis за пазара в Близкия изток/Африка. При публикуването на днешното съобщение той коментира уникалната по рода си връзка, довела до придобиването.

“Никой съвет от училищата по бизнес не ви казва да приберете всичките си яйца в една кошница. Но точно това направихме с Acronis и никога не сме съжалявали,” каза French. “Нашият фокус и ориентиран към партньора произход се съгласуват с мисията на Acronis, особено задвижването към облака и подхода за киберзащита към защита на данните и цифровата сигурност. Тази сделка е естествено продължение на тази дългогодишна връзка. Партньорствата са свързани с взаимоотношения, свързани с хора: ние се радваме да продължим да подкрепяме доставчиците на услуги в цяла Африка, за да запазим екосистемата кибер защитена, вече като част от Acronis. А бившите партньори на Synapsys могат да очакват по-близки отношения с Acronis, като работят чрез същия основен екип на място, на което са се превърнали в клиенти през годините.”

След планиран преходен период Synapsys ще бъде интегрирана в Acronis и ще отговаря за всички продажби в Африка на  решенията за киберзащита от световна класа на Acronis.

Като част от стратегията за ускорен растеж на компанията, Acronis ще продължи да проучва потенциални възможности за придобивания, които ще разширят способността за справяне с петте вектора на киберзащитата - решаване на предизвикателствата свързани с  безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS), които са тясно свързани с защитата на данни, приложения и системи.