fbpx България ще продължава да има туристически имидж, въпреки атентата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България ще продължава да има туристически имидж, въпреки атентата

България ще продължава да има туристически имидж, въпреки атентата

Националният съвет по туризъм към Министъра на икономиката, енергетиката и туризма по повод атентата срещу израелските туристи на летище Бургас обсъди спешно ситуацията и възможните последици върху туристическия имидж на България като туристическа дестинация. Представители на туристическия бизнес, ангажирани конкретно с развитието и поддържането на туристическия имидж на България, заявяват, че подобни страшни инциденти, които все повече нарастват в Европа и света, няма да повлияят на известността и привлекателността на страната, която привлича десетилетия наред милиони чуждестранни туристи, включително и от Израел. През 2011 г. израелските туристи представляват 6,1% от туристопотока към България, като и в момента хиляди израелци продължават почивката си в морските и балнеолечебните курорти на страната.
По предложение на членовете на Работната група, туристическите сдружения и туристическия бранш ще съгласуват своите професионални действия за осигуряване на коректна и точна информация за ситуацията и управление на комуникациите с медиите, туристическите фирми и организации у нас и в чужбина. В тези форсмажорни обстоятелства, от които не е застрахована нито една туристическа страна в света, с реакцията и действията си България като член на Европейския съюз доказва на първо място, грижата си за сигурността и здравето на туристите, както и за своя имидж на традиционно спокойна и предпочитана туристическа дестинация.