fbpx Лятната академия на „Заедно в час“ завърши с фестивал на успеха | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Лятната академия на „Заедно в час“ завърши с фестивал на успеха

Фондация „Заедно в час“ официално закри шестата си Лятна академия, предназначена за ученици от I до XII клас. За първи път академията бе проведена в две училища в София - 144 СОУ „Народни будители“ в ж.к Младост и 96 СОУ „“ в ж.к. Люлин от 25-ми юли до 11-ти август. На нея преподаваха 123 учители, които са новите участници в програма „Заедно в час“.

На официалното закриване под формата на „Фестивал на успеха“ класовете от ученици, които се бяха запознали едва три седмици по-рано, заедно представиха проектите си пред родители и учители, бяха домакини, водещи и участници във всички дейности от деня. Споделиха, че с нетърпение чакат следващото лято, за да дойдат отново на Лятната академия.

Академията сложи края и на интензивното лятно обучение на 123 нови учители по програма „Заедно в час“. То включваше общо 5 седмици лятно подготвително обучение, квалификационна програма в партньорския ни Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ за получаване на педагогическа правоспособност, посещения на класни стаи и предварителна самостоятелна подготовка.

Учителите ще влязат в новите си класните стаи този септември, за да преподават в продължение на две години в училища партньори на „Заедно в час“, които се намират в 10 от регионите в България – Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, София град, София област, Стара Загора. Фондация „Заедно в час“ ще продължи да обучава учителите по програмата си през целия период от две години, по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.