fbpx Wizz Air и Летище Варна отбелязват 5 години съвместна работа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Wizz Air и Летище Варна отбелязват 5 години съвместна работа

Wizz Air и Летище Варна, отбелязват днес 5 години от откриването на базата на Wizz Air в морската столица. На 21 юли 2017 г. авиопревозвачът за първи път отваря своя лятна база у нас с 1 базиран самолет на морския аеропорт и стартира полети до общо 8 целогодишни дестинации. От тогава досега Wizz Air е превозила общо 2 милиона пътници от и до Варна и е пътувала през годините до 24 страхотни дестинации в общо 14 държави.

Към момента авиокомпанията има 3 базирани Airbus самолета на Летище Варна. Третият самолет бе добавен през лятото на 2019 г. заедно със 7 нови дестинации. Ръстът на авиокомпанията за тези 5 години и въпреки предизвикателствата на пандемията, са доказателство за отдадеността ѝ към българския пазар и нейните амбиции да прави пътуването със самолет достъпно за все повече пътници.

Днес авиопревозвачът изпълнява полети до 17 дестинации в 8 страни от Варна. Силното развитие на базата на Wizz Air в морската столица не само значително разширява възможностите за пътуване от Летище Варна, но също така и допринася за развитието на местния туризъм и на икономиката на страната. Авиокомпанията набира активно служители, основно за позиции на кабинен екипаж и пилот, като досега е открила над 150 директни работни места във Варна.

Плановете на Wizz Air са да продължи да инвестира в развитието на варненската си база, тъй като я счита за изключително перспективна заедно с целия български пазар.

Жужа Трубек, мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, каза: „Много сме щастливи, че вече 5 години успешно си партнираме с Летище Варна. Въпреки предизвикателствата покрай Covid-19 през последните няколко години в партньорство с Летище Варна постигнахме страхотни резултати и успяхме да възвърнем бързо местния интерес към пътуванията. С огромно желание и хъс ще продължаваме да следваме амбицията си за непрекъснат растеж и да предлагаме нови вълнуващи дестинации и удобни възможности за пътуване на местните пътници.“

Д-р Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар“, сподели: „Изключително щастливи сме да отбележим петата годишнина от откриването на базата на Wizz Air на Летище Варна. За този период от време нашето сътрудничество се задълбочи, открихме множество нови маршрути, с които свързаността на Летище Варна се подобри значително в полза на всички туристи и гости на Северното Черноморие. Ние ценим Wizz Air като наш много важен партньор и вярвам, че успешното ни сътрудничество тепърва започва!“

За изминалите 5 години Авиокомпанията е превозила 2 милиона пътници с 13 630 полети на летище Варна, а обслуженият багаж възлиза на 11 179 868 кг. Типовете самолети са Airbus А320 Ceo/ Airbus А321 Ceo/ Airbus А320Neo / Airbus А321Neo, с които са обслужени общо 24 дестинации от 14 държави.