fbpx Български бижутериен стъртъп ще получи финансиране от £3,5 млн. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Български бижутериен стъртъп ще получи финансиране от £3,5 млн.

етикети

Дигитално ориентираната компания на българина Николай Пирянков Taylor & Har, която създава персонализирани бижута, ще получи финансиране от 3,5 млн. британски лири от Virgin Money, Active Partners и частната инвестиционна платформа Seedrs. Така компанията доразвие своите иновативни технологични процеси и да постигне международен растеж с по-голяма разпознаваемост, като в същото време продължи да използва скъпоценни камъни и материали с автентичен и етичен произход.

През последните години клиентите задават нови изисквания към бижутерския бизнес и най-вече по отношение на годежните пръстени. Цената вече не е толкова определяща, за сметка на дизайнерските пръстени с уникална изработка. Желанието за персонализиран подарък стимулира онлайн пазаруването, като онлайн търсенето расте с 15% на годишна база.

Представителите на GenZ подчертано държат на информираното пазаруване. Нарастващият стремеж към устойчивост обръща внимание върху произхода на скъпоценните камъни и ускорява растежа на синтезираните диаманти. За миналата година лабораторно отгледаните камъни представляват 10% от глобалните продажби на диамантени бижута, за разлика от само 2% през 2018 г. Заради променящите се потребителски нагласи, потенциалът на т.нар. „етични марки“ е огромен.