fbpx The Bridge Fest отбелязва празника на Дунав | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

The Bridge Fest отбелязва празника на Дунав

етикети

Утре, за 13-та поредна година, държавите по поречието на реката ще отбележат Денят на река Дунав, който има за цел да насочи общественото внимание към устойчивото използване на водите й. В подкрепа на втората по дължина река в Европа, в четиринадесетте страни по нейното поречие, ежегодно се организират множество фестивали и инициативи за нейното опазване.

У нас, за втора поредна година, един от най-мащабните младежки фестивали за изкуства в страната – The Bridge, ще бъде посветен именно на река Дунав. Той ще включва поредица от занимания, които ще насърчат подрастващите да създават различни произведения на изкуството, обвързани с опазването на реката. Тазгодишното издание на The Bridge Fest ще се състои в дните 17–24 юли 2016 г. във Видин, като за присъстващите, по традиция, ще има организирани 10 творчески работилници и 5 събития за жителите на града.

“В близост до река Дунав, през месец юли, можете да видите един малък, но симпатичен лагер. Този лагер е пълен с младежи, които искат да създават изкуство. Всеки ден работилниците ще се изпълват с музика, танци и цветове. Всяка вечер ще има различни събития и забавления. The Bridge е едно уникално лятно преживяване за младежи от цялата страна, които искат да развият своя талант в областта на изкуството. За поредна година ще се опитаме да ги заразим завинаги с духа на творчеството”, споделят организаторите на фестивала.

The Bridge Fest се провежда за шеста година на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години от цялата страна. Това е най-мащабният младежки фестивал по изкуствата в областта, който се организира в партньорство с община Видин и насърчава творческите инициативи сред младежите. За втора поред година Кока-Кола ХБК България ще подкрепи инициативата и ще насърчи участниците да се вдъхновят от реката, като част от организираните меджународни инициативи за отбелязване на Денят на Дунав.