fbpx Цената на електрическия SUV Mercedes EQB започват от 118 800 лв. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Цената на електрическия SUV Mercedes EQB започват от 118 800 лв.

У нас стартираха продажбите на EQB, вторият електрически SUV на Mercedes-Benz от серията Mercedes-EQ. Цените започват от 118 800 лв. с ДДС (EQB 300 4MATIC).

EQB се предлага стандартно с 5 места, като има възможност и за 7 седалки с доплащане от 2 860 лв. Благодарение на дългото междуосие (2 829 мм), новият EQB е компактен отвън и просторен отвътре. А тъй като автомобилът предлага пространство за до седем души, това му отрежда специално място сред семейните електромобили. Двете седалки на третия ред могат да се използват от хора с височина до 1,65 метра, като там могат да се монтират и детски седалки.

След EQA, EQB е вторият напълно електрически компактен кросоувър от марката Mercedes-EQ, който се очаква да е наличен у нас през февруари 2022 г.

Гамата, която ще се предлага на българския пазар, включва EQB 300 4MATIC (комбинирано потребление на електроенергия 19,4-18,1 кВтч/100 км; комбинирани CO2 емисии: 0 г/км) с мощност от 168 кВт (228 к.с.) и EQB 350 4MATIC (комбинирано потребление на електроенергия: 19,4-18,1 кВтч/100 км; комбинирани CO2 емисии: 0 г/км) с мощност от 215 кВт (292 к.с.).

За ограничен период от време след пускането на модела на пазара се предлага специалната версия „Edition 1“. Екстериорът й комбинира черните елементи от пакет „Нощ“ в комбинация с AMG оптика. 20-инчовите алуминиеви AMG джанти, лакирани в матирана мед с гланцов лак завършват спортния вид на Edition 1 на EQB.

Опционално EQB е наличен и в изпълнение Electric Art. В този слуай при тапицерията от синтетична кожа ARTICO и вентилационните отвори са използвани цветни акценти в модерно розовозлатисто. Линията на оборудването включва и специални 18-инчови двуцветни алуминиеви джанти.

Някои от основните екстри и пакети на EQB са:

- Функциите за безопасност включват прибиращи се облегалки за глава, предпазни колани с обтегачи с ограничители на силата на всички външни седалки и въздушна възглавница за страничните стъкла, която обхваща също пътниците на третия ред.

- Пакет Advanced (включен в Edition 1) добавя екстри за комфорт и безопасност към стандартното оборудване на EQB. В интериора двата 10,25-инчови дисплея се сливат, за да образуват широкоекранен кокпит. На разположение на водача са също така пакет Огледала и пакет Паркиране с камера за заден ход. Пакетът е част от серийното оборудване за българския пазар.

- Пакет Advanced Plus надгражда комфорта на пакет Advanced, като добавя пакет KEYLESS-GO комфорт, двузонова автоматична климатична инсталация THERMOTRONIC, аудио система, осигуряваща впечатляващ звук и безжично зареждане на смартфон.