fbpx Часът на Земята е на 28 март | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Часът на Земята е на 28 март

Деветото издание на Часът на Земята тръгва по целия свят в 8:30 часа местно време, в събота, 28 март. Той ще обедини световната общност на шест континента в местни, реални действия за климата.
Още преди Часа на Земята, организаторите му работят с гражданите, политиците и бизнеса за напредък по в борбата с климатичните промени в над 120 страни, включително за уведомяване на правителството в Непал за политиката за улесняване на достъпа до слънчевата енергия за градско жилищно ползване, повишаване на информираността на климата в училища в Европа и Африка, както и работа с фермерите и рибарите от Австралия в Колумбия.

Само през 2014 г. Часът на Земята подпомогна набирането на средства за засаждането на милиони дървета, насърчи използването на енергийно-ефективни печки и намали въглеродния отпечатък на хиляди училища.

„Изпитахме и продължаваме да изпитваме на гърба си тежките последици от климатичните промени, допълва Георги Стефанов, експерт „Политика и климатични промени” във WWF-България. "Проливните дъждове, наводненията причиниха големи щети и ни показаха ясно, че подценяваме научните факти и че не отделяме ресурс и внимание на качественото управление на реките. Затова през 2015 г. в България ще посветим Часа на Земята на реките – преградени, превърнати в канали, с изсечена крайречна растителност, лишени от живот, те не могат да изпълняват безопасно естествените си функциите“.

От 2007 г. събитието мобилизира фирми, организации, правителства и стотици милиони хора в над 7000 места и 162 държави в действия за устойчиво бъдеще.