fbpx Инициативата „Реките на града“ гостува на Стара Загора | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Инициативата „Реките на града“ гостува на Стара Загора

Инициативата „Рекитe на града – Стара Загора” ще се състои този уикенд (15-18 юни) и е част от урбанистичния Фестивал "На зелено". Местни творци, десетки организации, бизнеси и доброволци ще се обединят около временното преобразяване на емблематичния речен парк и едноименната старозагорска река Бедечка.

Инициативата „Реките на града“, стартирана от Колективът, цели по-добра връзка между българските градове и техните реки и повече достъпни зелени пространства, като вече е имала издания в София, Русе и Габрово.

Всички посетители на фестивала ще имат възможност да участват в дейности за малки и големи. Програмата включва гражданско-образователна игра „Граждански Будилник“, в която участниците ще получат карта със загадки, чиито отговори са скрити около фестивалната зона. Предвидени са и семейни занимания с кауза.

Други акценти включват работилници за изработка на изкуство от естествени материали, включително почва, глина, вода и семена на цветя. Посетителите ще могат да разгледат „Щанд на ДарПазар“ със стоки, предмети и услуги, които социални предприемачи предлагат, за да постигнат своите каузи. Мисията на „ДарПазар“ е да подпомага развитието на бизнеса с кауза и да прави устойчиви решенията, които гражданските организации дават на значими социални проблеми.