fbpx “Под знака на Ла Манча” на най-новата сцена в столицата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

“Под знака на Ла Манча” на най-новата сцена в столицата

Най-новото пространство у нас, Сити Марк Арт Център (бившето кино Левски в столицата) се превръща в театрална сцена на 13-ти февруари с една специално създадена продукция за новият театър -  “Под знака на Ла Манча”.

Проектът е посветен на 400 години от смъртта на Мигел де Сервантес Сааведра. Спектакълът събира цяла плеяда известни и значими творци: Орлин Горанов (Дон Кихот), Мариан Бачев (Санчо Панса), Елена Атанасова – носител на Аскеер за изгряваща звезда (Дулсинея дел Тобосо), пианистът Росица Димова, артисти от Пловдивска Опера, студенти от Музикалната Академия и ученици от програмата “Мюзикъл” на Американския Колеж в София.
С блестящата си музика и текст спектакълът дава нов живот на любовта, свободата и мечтата на върха на рицарското копие. Изпълнители се превъплащават във всички персонажи от живота на Испанският благородник Алонсо Кехана, който се превръща в странстващия рицар Дон Кихот де Ла Манча, за да се бори със злото по целия свят.

Постановката е на Борис Панкин – режисьор на “Коса”, “Ах, този джаз!”, “Оркестър без име”, “Човекът от Ла Манча”.
Мултимедийното решение е с творби на Ставри Калинов, който ще бъде и специален участник в премиерните спектакли.
Зрителите ще видят на сцената още Ива Ананиева, Ивайла Владимирова, Борис Кучков, Васил Игов, Велин Михайлов, ученици от Програмата за мюзикъл на Американския Колеж в София.

Спектакълът е под патронажа на Посолството на Кралство Испания и на Институт Сервантес – София.

Премиерните представления са на 13, 23, 28 февруари от 19:30 часа в залата на Сити Марк Арт Център на булевард “Янко Сакъзов” 30.

Билети все още има, но трява да побързате. Може да закупите на http://ticketsbg.com/event.php?id=1961 или на касата на театъра.