fbpx #steniskanabala стартира за трета година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

#steniskanabala стартира за трета година

За трети пореден сезон стартира благотворителната програма #steniskanabala. В присъствие на медии и гости, сред които и бенефициентите-студенти от Випуск 2015, управителят на Мото-Пфое Димо Николов, обяви старта на третото издание на инициативата. Диян Стаматов, заместник-министър на образованието и науката, сподели, че като доскорошен директор на училище, силно вярва в ползите от нея.

#steniskanabala е благотворителна кампания на Мото-Пфое, насочена към български абитуриенти-сираци, за да продължат образованието си във висше учебно заведение или център за професионално обучение. Заедно с БЧК се грижим даренията от кампанията да им осигурят развитие в избраното поприще.

На специално създаден сайт http://www.steniskanabala.bgкойто през 2016 г. е обновен и обогатен със съдържание и функционалности, всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент може да дари средства, онлайн или по банков път, за образованието на абитуриентите без родители, а Мото-Пфое му предоставя символа на кампанията – тениска, с която да отиде на бала, изпращането или среща на випуска си. Всеки сам избира размера на дарението си, но тениската се предоставя при дарения над 20 лв.

Дизайнът на тениската през 2016 г. се избра чрез електронно гласуване. Всеки желаещ можеше да даде своя вот за това как да изглежда тя, съчетавайки 9 различни варианта за кройка, цвят и щампа. Официалното гласуване продължи до 29-ти февруари при изключително висок интерес – над 1600 гласа. Избраната от онлайн феновете тениска беше показана за пръв път на живо от лицето на #steniskanabala 2016 – Емил Конрад, по време на откриващото събитие.

Сред гостите на събитието бяха харизматичните певци Славин Славчев, Невена Пейкова и дуетът Пламен и Иво. Победителят от ‘X-Factor’ през 2015 г., Славин, сподели, че преди години сериозно е обмислял да не ходи на абитуриентския си бал, защото не разбира суетата, която излиза от контрол в такива моменти. Невена изказа възхищението си от всички, които вършат добрина в името на други хора в нужда, а Иво е абитуриент тази година и публично обяви, че ще бъде с тениска на своя бал в подкрепа на инициативата.