fbpx Range Rover Evoque открехва вратата за премиерата си с арт инсталации на улицата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Range Rover Evoque открехва вратата за премиерата си с арт инсталации на улицата

 

Land Rover стартира обратното броене до световната премиера на новия Range Rover Evoque с автопарк от скулптури с телени форми, вдъхновени от новия модел. Произведенията на изкуството с действителни размери пресичат  пътя на пешеходците на различни места в Лондон.

Land Rover е пионер  в сегмента на луксозните компактни SUV автомобили с първия Range Rover Evoque през 2010 г. и следващото поколение на отличения с награди модел обещава да остави подобна следа, въвеждайки нови стандарти по отношение на дизайн, проходимостт и устойчивост.

Ярко оцветените инсталации са творение на  същия дизайнерски екип на Land Rover, ангажиран в създаването на облика на на новия Evoque, и въплъщават философията за редукционен дизайн, която е в основата на елегантните пропорции на модела. Съчетавайки изчистени линии и модерен стил, телените форми в мащаб 1:1 демонстрират характерния скосен покрив и издигаща се средна линия, които дефинират подобния на купе силует на новия Evoque.

Четири от скулптурите са разположени на ексклузивни локации в Кенсингтън и Челси и привличат погледите с отличителни нюанси на  медно, червено и синьо.

Гери МакГавърн, Директор отдел Дизайн на Land Rover, каза: „Телените силуети са създадени, за да предоставят първи поглед към новия Evoque, който е въплъщение на подхода за модернистичен дизайн на Range Rover. А едва ли има по-подходящо място за излагане на тези специални инсталации от сърцето на Лондон – един от най-великите градове в света.“

С продажби от над 750 000 броя в световен мащаб и повече от 225 международни награди Range Rover Evoque е история на световен успех.

Очаква се стартовата цена на новия Range Rover Evoque да започва от 71 000 лв. с ДДС. Пълна ценова листа и информация за модела у нас очакваме в края на ноември или началото на декември месец.