fbpx Любими български лица ще четат книги пред посетители | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Любими български лица ще четат книги пред посетители

Актьорът Милен Миланов, актрисата и певица Нети, актьорът Деян Донков, актрисите Радина Кърджилова и Татяна Лолова, проф. Александър Шурбанов (преводач на Великите трагедии на Уилям Шекспир), художникът Петър Станимиров и композиторът, певец и актьор Дони ще четат любимите си книги на живо в Bulgaria Mall на 15 декември (събота). Популярните български лица ще демонстрират публично своята подкрепа към нетрадиционния проект. В уникална клетка, конструирана специално за събитието, пък ще чете най-популярният книжен блогър Христо Блажев, създател на сайта „Книголандия”, който ще покаже, че няма време и място, които да не са подходящи за хубава книга.

Издателство „Изток-Запад“ създаде инициативата „Чета, следователно съществувам“ с цел да насърчава четенето. „За да стартираме подобна кампания, силен мотив беше каузата за четенето. Иска ни се подтикнем повече хора да четат, затова и основното ни послание е насочено към книгите, като сме се опитали да наблегнем и върху качествени заглавия, така че не само да напълним книжарниците, но и да ги напълним с хора, които имат богат и смислен избор”, споделя Любен Козарев, директор на издателство „Изток-Запад“.

„Четенето е най-добрата инвестиция, която човек може да направи за себе си. Вярваме, че е нужно да напомняме това и сме радостни, че имаме възможността да бъдем част от този уникален проект. Поздравяваме издателство „Изток-Запад“ и благодарим на книжарница Booktrading за съдействието и отдадеността, с която работят в името на тази добра кауза. Самите ние държим да дообогатяваме преживяването на нашите посетители, затова и сме фокусирани върху културни, обществени и образователни проекти.