fbpx Пежо участва в седмица на дизайна в Милано | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пежо участва в седмица на дизайна в Милано

етикети

След първото си участие през 2014, Peugeot се връща в Зона Тортона (световноизвестната Мека на дизайна) от 14 до 19 април за Седмицата на дизайна Милано 2015. Разпростирайки се върху 650 кв. м на адрес 31 Via Tortona, Световното дизайнерско студио на марката, Peugeot Design Lab, ще представи за пръв път нова гама от осветителни тела.

На изложбената площ ще бъде показан и Foodtruck PEUGEOT, който бе представен в Париж на 2 април, след което той ще се присъедини към Френския щанд на Международното изложение в Милано.

През 2012, PEUGEOT представи триото ONYX - супербайк, супертрайк & суперкар, чието иновативно купе бе изработено от въглеродни влакна и мед, неговият чист интериор бе изработен от филц и нов вид дърво „Newspaper Wood“, а задвижването на автомобила се осигурява от мощен 600 к.с. хибриден задвижващ тракт. Tози супер автомобил, който свързва последните технологии с естествени сурови материали, откри през 2014 своя статичен партньор в лицето на дивана ONYX, дълъг 3 метра и изработен от въглеродни влакна и камък от вулканична лава. Представен за пръв път по време на Седмицата на дизайна в Милано през 2014, диванът ONYX е първия елемент от специалната колекция мебели.

Полилеят ONYX е вторият елемент от колекцията поръчкови мебели на Peugeot Design Lab. Гамата мебели ОNYX се стреми да създава уникални, поръчкови мебели, които да отговарят на избора, произхода и личността на клиента, но които винаги да изповядват обща идея: съчетанието на изразителната ясна граница между хипер-технологични материали и сурови естествени материали.

Спускайки се елегантно от тавана, върховете на 3-метровия полилей почти докосват земята. Рядко и уникално парче от индонезийското дърво Банян е изящно смесено с последната 3D принтинг технология, за да се създаде полилеят ONYX. Противоположните природи на тези два материала са доведени до рязък контраст.

Дизайнерите на Peugeot Design Lab работиха съвместно с OSRAM, нашите партньори в сферата на автомобилната осветителна технология, за да създадат специален комплект от регулируеми LED източници за полилея ONYX.

ONYX Newspaper Wood лампи се произвеждат от рециклирани вестници. През 2014, Peugeot Design Lab отпечата 20 000 вестника за своето участие в Седмицата на дизайна в Милано, а в края на изложението останалите 3000 вестника бяха рециклирани в Newspaper Wood, така остатъкът от събитието през 2014 се превърна в основен материал за създаването на продукти за това през 2015. Листовете от Newspaper Wood обгръщат основата с богат меден нюанс. Тя е свързана с изваяна бяла порцеланова лампа.

По време на Седмицата на дизайна в Милано през 2014 Peugeot Design Lab създаде завладяващо шоу около пианото PEUGEOT DESIGN LAB за PLEYEL. Светлинни лъчове, динамично осветявани от движението на музиката, обгърнаха публиката, позволявайки й не само да усети емоциите на пианиста като звук, но и да се наслади на визуално шоу.

През 2015, Peugeot Design Lab ще направи следващото Motion &Emotion шоу "Полето на звука", разработено в сътрудничество с Фабиан Оефнер и Симон Шубигер. Върху площ от 36 кв. м 5000 плексигласови тръби ще се люлеят в такт с музиката като всяка лека промяна в начина, по който пианиста докосва клавишите, се предава като промяна в движението на тръбите.