fbpx Откриха изложбата Ukrainian Rainbow - един различен поглед към Чернобил | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Откриха изложбата Ukrainian Rainbow - един различен поглед към Чернобил

Фотографската изложба Ukrainian Rainbow, представяща един по-слабо познат прочит на темата за Чернобил, вече може да бъде разгледана от посетители. Експозицията беше официално открита на 17 май в галерийното пространство на Office Center Polygraphia. Фотографският проект е пречупен през призмата на архитектурата, като в него се представят графично изразените форми на радар „Дъга“.

За своя креативен подход и вдъхновение, авторът на кадрите – Весела Илкова (на снимката), споделя:

„За мен като човек, работещ в архитектурно студио, заобикалящата среда без съмнение оставя отпечатък върху личното ми светоусещане. Именно поради това фокусът на кадрите е съсредоточен върху акценти от обкръжаващата ме действителност. Виждането ми е по-скоро артистично, отколкото документално“.

Инициативата за създаването на изложбата е дело на Виктория Илиева, арт директор на проекта. Зад творческото представяне стои Мартина Йорданова, куратор на Националната галерия. Артистичната атмосфера на събитието по откриването беше допълнена от атрактивен съпровод на чело от Магдалена Петрович.

Сред почетните гости присъстваха министърът на културата Атанас Атанасов и министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.