fbpx Обявиха снимка на 2011 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обявиха снимка на 2011 г.

Обявиха снимка на 2011 г.

В десетото издание на конкурса „Снимка на годината – България 2011“, организиран от Canon Bulgaria, участваха повече от 210 автори с над 1900 снимки. Сред участвалите са едни от най-известните имена на фотографската общност в България.
Жури в състав Иво Хаджимишев, Борис Данаилов, Явор Попов, Венета Захариева, Максим Минчев, Станка Желева и Георги Лозанов подбра близо 160 творби, които ще са изложени в Националната художествена галерия от 10 юли до 15 август 2012 г.
В конкурса за 2011 г. са присъдени награди в три раздела: за „Художествена фотография“, за „Репортажна фотография“ и „Фото есе“ на стойност 3000 лв.
Номинациите в раздел „Художествена фотография“ са за творби на Самуил Величков, Радомира Перукова и Десислав Лилков. Наградата е присъдена на Десислав Лилков за снимката Disappear.
Наградата в раздел „Фото есе“ получава Васил Донев за есето „Либия“. Журито номинира творби и на Димитър Варийски и Фелия Барух.
В раздел „Репортажна фотография“ награда беше присъдена на Божанка Маркова. В този раздел бяха номинирани творби на Борислав Тошев и Атанас Кънев.
По същото време Националната художествена галерия и Canon Bulgaria показват и Юбилейна изложба „10 години „Снимка на годината България“. Тя включва всички наградени снимки в трите раздела от 2002 до 2011 година.