fbpx Мишел Вълчева представи „Трансформация“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мишел Вълчева представи „Трансформация“

В Галерията за Модерно Изкуство младата художничка Мишел Вълчева представи дебютната си изложба наречена „Трансформация“, която включва 33 живописни платна. Зрителите бяха изправени пред изображения провокиращи реакция със своето богатство на цветове, емоции, пластичност и възможност за интерпретация от страна на гледащия. Преобладаващо топлите цветове и релефна техника подсказват за авторския позитивизъм и оптимистично отношение към живота.

Картини на Мишел вече красят частни колекции на ценители от Москва и Лондон, а в България също има своите почитатели, които с нетърпение очакват да разгледат новите й творби. Талантливата художничка представи за първи път пред публика провокативни платна, които изобразяват риби, а картините са наречени „Иван Кост-off”, „Уинстън Чърчил“ и „Джамирокуай“.

Мишел е родена през 1985г. в град Пловдив. Смята, че като натура е експанзивна, което помага на творческите й изблици, проекти и проучвания. Графиката привлича нейното внимание още в тинейджърските й години, когато все още е ученичка в пловдивската художествена гимназия “Ц. Лавренов”.

Отношението й към графичното изкуство се развива и в следващите етапи на нейното художествено обучение, благодарение на преподавателите й. В началото се впечатлява от репродукции на ренесансови рисунки, които я изумяват с изяществото си, с майсторското изграждане на обем, форма и пространство.

В този период живописта не я привлича особено, дори изпитва известно “недоволство” към нея. Тя рисува много графични композиции, в които комбинира фантастични мотиви, провокирани от творби на Салвадор Дали. Те много я впечатляват, макар и да не е разбирала много добре за какво става въпрос. Във всеки случай странните му видения провокирали нейното не съвсем зряло творческо мислене. Тя заобичва този графичен свят, в който може да вложи много емоции, моментни състояние и чувства.
Постeпено израства и свързва живописта с взаимодействието между цветове и психическото си душевно състояние. Топлите и студените гами, изригващите цветови протуберанси, декоративното композиране на елементите във фризове, осъществяване на синтеза и баланса в композицията между графичен дизайн, графика и живопис на дадена творба, независимо дали е върху платно, или е стенопис, и дори бодиарт – всичко това изгражда нейното отношение към изкуството.

Мишел е известна и като създател на Sensual Body Art Therapy. Чрез рисуване върху тялото се достига до състояние на отпускане, спокойствие, хармония и релаксация. За тази цел допринася и самата обстановка, а тя трябва да бъде удобна, приятна, осветлението да не е ярко : ароматни свещи, аромати, медитативна и релаксираща музика, чаша чай или вино и всичко това в една атмосфера изпълнена с хармонични цветове, картини и произведения на изкуството.