fbpx Използвани капсули от кафе оживяват в изкуство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Използвани капсули от кафе оживяват в изкуство

Арт инсталацията #DoingIsEverything показва устойчив начин на живот, като всеки може да доведе до позитивна промяна в света. Над 2500 вече използвани кафе капсули имат втори живот в изкуството. Проектът е на Nespresso и Ателие Трион и жителите и гостите на София могат да видят инсталацията на ключови локации в града през месеците април и май.

Проектът е част от дългосрочния ангажимент на Nespresso за устойчиво развитие. С него от бранда целят да насърчат потребителите да рециклират, въвличайки ги чрез ежедневни стъпки да водят устойчив начин на живот, като всеки може да доведе до позитивна промяна в света.

Арт инсталацията #DoingIsEverything представлява двулицево пано с размери височина 200 см и широчина 150 см. Конструкцията е изградена от естествени материали и преизползвани кафе капсули Nespresso, които преплитат различни аспекти от ангажимента на бранда към устойчиво развитие.

Едната страна на арт инсталацията демонстрира регенерирането на общностите, на които е поверено отговорното кафе производството, както и грижата за околната среда. Акцент в нея са 600 броя магнитни капсули с живи растения, които публиката може да вземе със себе си и да “разсади” посланието на Nespresso за устойчиво развитие. Това малко действие представя значението на малките стъпки в ежедневието ни и въвлича всеки зрител да се превърне в двигател на позитивна промяна.

Втората страна на паното е вдъхновена от жизнения цикъл на кафе капсулите Nespresso и програмата им за рециклиране, която им вдъхва „втори живот“. Това се случва на практика, тъй като бранда влага 80% рециклиран алуминий в производството си на нови капсули. Отделно от това всички кафе капсули, предадени в бутиците на бранда в световен мащаб, се рециклират. Акцент тук са артистично формованите алуминиеви капсули, които напомнят за етапите на рециклиране и безкрайните възможности за преизползване на материала.