fbpx Започна кино турнето Open Air Cinema | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Започна кино турнето Open Air Cinema

В Асеновград бе даден стартът на кино турнето Open Air Cinema, на което „Булсатком“ е официален партньор. В продължение на няколко месеца жители и гости на повече от 60 локации из цяла България ще имат възможност да се потопят в света на най-доброто от съвременното българско кино.

„Щастливи сме, че заедно ще съпреживеем магията на новите български филми. В наше лице Open Air Cinema има сериозна подкрепа в насърчаването на българските творци и развитието на съвременното българско кино. „Булсатком“ е естественият партньор на тази инициатива, тъй като ние инвестираме много в качествено филмово съдържание, споделя Петър Ризов, управител на „Булсатком“. „Подобно на организаторите на Open Air Cinema, които за четири години развиха турнето и го превърнаха в едно от най-дългоочакваните събития навсякъде, където отиде, така и ние от „Булсатком“ продължаваме да предлагаме на нашите потребители нови канали и разнообразни продукции, за да отговорим на различната палитра от вкусове“, допълва още Петър Ризов.

„Булсатком“ и Open Air Cinema обединяват усилията си и в подкрепа на социалната значимост на проекта, чийто локации често са малки населени места, в които няма киносалони и местното население няма друга възможност да гледа качествени български филми.

Open Air Cinema възниква през 2020 година, породена от първия локдаун в следствие на пандемията от COVID-19. Създателите Александър Сано и Васил Чорбанов решават да направят опит за кино на открито в няколко града в България. Успехът и позитивният отзвук още след първите прожекции, довеждат до лавинообразен интерес. Така до края на летния сезон на 2020г., успяват да реализират 31 прожекции в над 23 града в България, срещайки публиката с хитовите заглавия. Три години по-късно Open Air Cinema, е събитие, чакано с огромен интерес във всеки град, събиращо вярна публика на всякаква възраст.