fbpx 4 спектакъла по време на 7-ми летен фестивал „Опера на върховете“ на Белоградчишките скали | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

4 спектакъла по време на 7-ми летен фестивал „Опера на върховете“ на Белоградчишките скали

Фондация „Нашият дом е България“ представя Тетралогия от 4 тържествени концерт-спектакли на сцената на 7-ми летен фестивал „Опера на върховете“ на крепостта „Калето“ пред Белоградчишките скали, посветени на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, 260 години от написването на История Славянобългарска, началото на Църковната година и 137 години от Съединението на Република България.

Датите са:

27.08 - “ПАЗИТЕЛИТE” I “THE GUARDIANS”

01.09 - “С НАМИ БОГ!” I “GOD WITH US!”

02.09 - “МОЯ ДРЕВНА ЗЕМЯ” I “MY ANCIENT LAND

03.09 - “ХИМН НА ЛЮБОВТА” I ”HYMN OF LOVE”

Мащабни творчески продукции ще напомнят за Първо и Второ българско царство, за вярата в Христа, за епохата на игото и българското копнение към свобода, за любовта към Бог, ближен, Отечество и дом. В спектаклите са включени специално подбрани исторически, литературни и библейски текстове, интерпретации в художествено слово, авторски музикални, хореографски и танцови произведения, театрални елементи и исторически възстановки.

Участват Деси Добрева, Невена Цонева, Ансамбъл Българе, Багатур, Традиция, хор на БНР, Врачанска филхармония, ансамбъл София 6, Софийски Свещенически Хор, оркестър при ансамбъл Филип Кутев, Женски Хор Ваня Монева, хор „Св. Йоан Кукузел“, квартет „Армейска песен“, Женски Хор „Нуша“, Янко Лозанов, Веселин Калановски, и др.

Продуцент: е фондация “Нашият дом е България”, режисьори: Пламен Мирянов и Татяна Пандурска

Фестивалът “Опера на върховете” е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл са свързани с поставянето на оперни представления сред магическата красота на Белоградчишките скали. Фондация „Нашият дом е България“ за първи път се включва в програмата на фестивала с християнски и патриотични концертспектакли.