fbpx Музикален лагер събра творци в Приморско | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Музикален лагер събра творци в Приморско

Ваканционно селище „Форест Бийч“ Приморско и община Приморско бяха домакини на тазгодишния Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020, който се проведе от 17 до 26 август на любимото място край Приморско. Домакин на събитието беше Виктория Георгиева – българският представител на Евровизия 2020-2021.

Музикалният лагер дава възможност на най-доказаните музикални продуценти, текстописци и композитори от европейската музикална сцена да се срещнат, да обменят опит и да работят заедно. Именно по време на него се подготвят песните за предстоящото през 2021 година издание на престижния форум.

„Надяваме се да ги подтикнем да творят, защото музиката обединява. Тя не може да бъде спряна от коронавируса. Благодарим на община Приморско за доверието и на комплекс Форест Бийч за гостоприемството“ сподели Геновева Христова от Лигна Студио, която е и организатор на събитието.

„Приморско, чрез ММЦ („Форест Бийч“) е център на голяма част от младите хора в европейските държави. Това може да превърне мястото в креативен център за културни събития и за в бъдеще“ каза кметът на община Приморско д-р Димитър Германов и допълни, че „Тази проява е иновативна и сериозна и се надяваме чрез нея да презентираме прекрасните младежи, които имат огромен зарад в себе си, а чрез тях и нашите възможности за съчетаване на морска почивка с култура и туризъм могат да бъдат забелязани“.

В края на лагера участниците изнесоха концерт на откритата сцена под звездите в комплекс „Форест Бийч“.