fbpx Подготвят втори фестивал "Опера на върховете" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Подготвят втори фестивал "Опера на върховете"

 

След огромният успех на първото издание на фестивала през миналата година  и желанието на хората от този регион да имат възможността да преживеят неповторими мигове край природния феномен Белоградчишки скали естествено доведоха до второ издание на фестивала. Програмата тази година е още по-богата и интересна. Тя включва оперите „НАБУКО“ от Верди, „ЛАКМЕ“ от Делиб, „ТОСКА“ и „МАДАМ БЪТЕРФЛАЙ“ от Пучини и „ПЕПЕЛЯШКА“ от Росини. Балетната програма предлага не по-малко известни заглавия - хитовият спектакъл „ЗОРБА ГЪРКЪТ“ по музика на Микис Теодоракис и хореография на Лорка Масине, едноактните балети „КАРМЕН“ по музика на Бизе-Шчедрин, „РАПСОДИЯ В СИНЬО“ от Гершуин и класическата творба „ДОН КИХОТ“ по музика на Лудвиг Минкус.

С особено нетърпение се очакват новите представления на предизвикалата фурор през миналото лято Пещерна фестивална импресия в три части „ВАГНЕР МАГУРА“. Сред естествената красота на природния феномен Пещерата „Магура“ богове, великани, джуджета и валкюри предлагат неповторимо изживяване на почитателите на операта с музиката на Рихард Вагнер. След края на магичния пърформанс гостите ще могат да дегустират регионални вина от винарска изба „Магура“.

Продажбата на билетите за „ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ ‘2017“ започна на 30 март, като цените са  от 30 до 80 лв. за оперните спектакли и от 20 до 60 лв. за балетните представления. Билетите за пърформанса в Пещерата „Магура“ са по 80 лв.