fbpx Попарт британецът Филип Колбер за първи път пред българска публика | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Попарт британецът Филип Колбер за първи път пред българска публика

Попарт британецът Филип Колбер за първи път пред българска публика

При огромен интерес премина откриването на първата изложба у нас на нашумелия британски попарт творец Филип Колбер, която се осъществява с подкрепата VIVACOM. Десетки любители на съвременното изкуство се събраха в галерия „Структура“, за да видят с очите си платната и инсталациите на Колбер и да се срещнат на живо с артиста.

„VIVACOM установи дългогодишна традиция да популяризира стойностното съвременно изкуство. Стремим се да правим световното изкуство достъпно за българската публика. За нас е удоволствие, че имаме възможност да допринесем за осъществяването на експозицията на Филип Колбер, чието творчество е силно въздействащо, повдига актуални теми  като ги коментира чрез присъщите си изразни  средства по ярък и завладяващ начин“, каза Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“.

Наричан „кръщелникът на Анди Уорхол“ и „коронованият принц на попарта“, Филип Колбер е избрал за свое алтер его анимационния омар. „Това е моята артистична идентичност“, потвърди творецът. Образът на омара присъства във всичките му произведения, а огромният лобстер на скейтборд прикова вниманието на публиката по време на премиерата на изложбата.  Изключителен интерес предизвика и прожекцията на виртуалния свят на омара, включена в експозицията.

 

Еклектичната и ярка живопис беше представена в огромни платна в духа на старите майстори, в които Колбер изобразява  съвременните потребителски навици и зависимостта от  социалните медии. Изключително богати на детайли и теми,  произведения разкриват нови светове при всеки следващ досег на зрителя с тях.

Нео сюрреалист, провокатор на въображението, попарт философ - Филип Колбер работи в областта на живописта, скулптурата, модата и дизайна.

Експозицията Lobster Land е в галерия „Структура“ до 28.03.2020 г. 

Facebook коментари