fbpx Дадоха старт на туристическия сезон в Слънчев бряг | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дадоха старт на туристическия сезон в Слънчев бряг

"Необходимо е да се създаде курортен ареал, който да регламентира курорта като териториална единица със собствена инфраструктура и специален статут, като идеята е да може да се самоуправлява. Важно е да има възможност да участва в управлението на средствата, които самият той е генерирал и с колективен управяващ орган. Това каза заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев, който откри новия туристически сезон в курортен комлекс "Слънчев бряг".

Стана ясно, че до броени дни се открива консулска служба на България в Екатерининбург, една от големите области в Русия. Анализите ни показват, че от тази голяма провинция се очакват около 70 хил. руски туристи да посетят страната ни. От началото на годината отчитаме ръст на посещенията с цел ваканция и почивка от руски и украински туристи, а само преди седмица е издадена и 100 хилядната виза на руски турист от консулската служба на България в Москва. 14 % повече са и издадените български визи в Украйна за месец  април тази година, спрямо същия период за 2013 г.

Представителите на туристическия сектор обявиха готовността си да подготвят "Харта на туристическата индустрия", която да предложат на политическите партии в България да подпишат, които след това да се ангажират с нейното изпълнение за решаване проблемите пред туризма.