fbpx Детски "Приказки за перкусии" звучаха в зала България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Детски "Приказки за перкусии" звучаха в зала България

Зала "България" се превърна в шумен детски празник на музиката с "Приказки за перкусии". Солистът Виктор Бенев и останалите музиканти от перкусионен ансамбъл Noble Drummers показаха как различните видове ударни инструменти могат да "имитират" цял симфоничен оркестър и да ни изненадат с произведения, които традиционно сме свикнали да чуваме в изпълнение на струнни и духови инструменти.

Актьорът Теодор Елмазов покани децата и техните родители на едно вълнуващо пътуване с автомобил ракета. Изгонени от своите приказки Котаракът с чизми и Пепеляшка, в ролите деца от театрална школа "Ведна", също попаднаха на сцената на Фортисимо Фамилия. Автомобилът премина през тъмна гора, където звучеше "Валс на горските птици", а малко след това и "Марш на жабите", пасажерите срещнаха лъвове, вълци и куп други животни. "Нападението на комарите" беше едно от изпитанията, с които музикантите и децата бързо се справиха, за да продължат пътуването си, по време на което се срещнаха с невиждани, пък и нечувани ударни инструменти - ксилофон, маримба, вибрафон, африканската амадинда и много други.

Финалът на концерта беше запазен за български хора. Голяма част от пиесите, изпълнени по време на "Приказки за перкусии" бяха авторски композиции на Добри Палиев, основателя на перкусионната школа у нас. С това организаторите на Фортисимо Фамилия дават заявка да обръщат внимание и запознават децата не само с популярни в цял свят класически произведения, но и да обръщат специално внимание на качествени български пиеси.

Фортисимо Фамилия е програма на Максим Ешкенази. Следващият концерт в програмата, "Приказки за виолончело", ще се състои на 16 февруари в Камерна зала "България".