fbpx До 3 февруари кандидатствайте с вашия КСО проект | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

До 3 февруари кандидатствайте с вашия КСО проект

До 3 февруари кандидатствайте с вашия КСО проект

Крайният срок за кандидатстване за Годишните награди за отговорен бизнес 2013 се удължава до 3 февруари 2014 г., съобщиха от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Кандидатстването е изцяло онлайн на сайта на БФБЛ, а за призовете се състезават компании от цялата страна независимо от своя размер, сфера на дейност и дали са членове на Форума или не.

По традиция награди се присъждат в следните категории: „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в околната среда” , „Инвеститор в човешкия капитал”, „Инвеститор в образованието” и „Маркетинг, свързан с кауза”. Компанията победител в категорията „Инвеститор в околната среда” ще участва в Европейските бизнес награди за околна среда 2014, на които Форумът е национален координатор. www.bblf.bg/registration.php

С цел насърчаване на добрите практики сред малките и средни предприятия в България Форумът ще връчи специална награда за социално отговорна политика на малко и средно предприятие. Една компания ще получи и наградата Engage, която се присъжда на един измежду всички номинирани проекти в петте категории. Носителят й се определя от Международния форум на бизнес лидерите, Великобритания, а основни критерии са степента на ангажираност на служителите при реализирането на проекта или цялостният им принос в подкрепа на обществено полезни каузи.

Авторитетното жури на наградите се състои от изтъкнати личности и утвърдени специалисти от различни области, което гарантира безпристрастна и обективна оценка на всяка номинация.
Най-уважаваните призове за корпоративна социална отговорност ще бъдат връчени за 11-та поредна година на тържествена церемония на 25 февруари 2014 г. в София.

Стремежът на Форума е добрите бизнес практики да служат като пример за бизнеса в България и корпоративната социална отговорност да стане част от фирмената политика и бизнес стратегията на все повече компании у нас.