fbpx Годишни банкови награди | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Годишни банкови награди

Годишни банкови награди

Главната награда на победителя и финалист в конкурса Годишни Банкови Награди на в.”Пари” – Банка ДСК връчи Флориан Фихтъл, постоянен представител на Световната банка за България. Финалистите в другите категории са за Най-ефективна банка - Банка ДСК; Най-динамично развиваща се банка – Пощенска банка и Банка на клиента – Първа инвестиционна банка.
Годишните банкови награди продължават традицията на наградата Банка на годината на в. „Пари”, която се връчва от 1992 г. Медията организира конкурса за пореден, тринадесети път, с обновена методика адекватна на икономическата ситуация.

Флориан Фихтъл коментира икономически перспективи и отражението им върху страните от Европа и Азия: „Светованта банка планира през 2010г. и 2011г. глобалният БВП да се увеличи с 2,9% - 3,3%, компенсирайки спада от 2,1% през 2009г. Световната търговия се възстановява бързо и се очаква да се увеличи с около 21% през тази година, след което през 2011-2012г растежът ще падне до 8%. Индустрията също се развива с бързи темпове. Финансовите пазари се радват на забележително възстановяване от кризата. Междубанковите заеми и суверенните облигации възвърнаха стойности близки до нормалните нива; борсите възстановиха голяма част от загубите си, а валутите на развиващите се страни възвърнаха своите нива спрямо долара от преди кризата. И все пак възстановяването в Европа и Централна Азия върви с по-бавни темпове, отколкото други райони на света.”

Facebook коментари