fbpx Гуруто на e-commerce платформата Бен Маркс идва в българия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Гуруто на e-commerce платформата Бен Маркс идва в българия

Един от пионерите на платформите за електронна търговия – Бен Маркс, ще гостува в България на eComm Congress 2019. Той е тук по покана на единствения сертифициран Magento партньор в страната – Extensa, компания с 10-годишна история, която се фокусира върху предлагането на решения за електронни магазини, базирани на платформата Magento.

Бен Маркс вече повече от десетилетие развива платформите за електронна търговия с отворен код и в частност Magento, като от 2011  г. работи за Magento. Посланикът на популярната софтуерна среда активно работи за разрастване на обществото, което я развива и имплементира в най-различни проекти. Той има солиден принос за създаването на обучителни материали, които помагат на начинаещите разработчици да получат компетенцията за предлагане на решения, базирани на прогресивната платформа Magento.

Всяка година Magento генерира над $100 млрд. брутен приход на онлайн магазините, които я ползват. Платформата бе придобита преди година от Adobe за $1.68 млрд, а в България е ползвана от над 500 активно работещи магазина. Премиум версията Magento Commerce предлага допълнителни инструменти (включително BI), които дават  на бизнеса още възможности за анализи, растеж и конкурентно предимство.

Бен Маркс идва в България, за да помогне за увеличаване на популярността на Magento и да сподели защо счита именно това решение за най-перспективно в сферата на електронната търговия. Сред целите на посещението влиза и полагане на основите на локално Magento общество, което по традиция е движеща сила за популяризиране на платформата и играе съществена роля в осигуряването на услуги за развитие и поддръжка на електронни магазини на нейна база.
Желаещите да се срещнат и поговорят с Бен Маркс, могат да посетят щанда на Extensa – единствен сертифициран Magento Solution Partner за България - в Sofia Event Center (Парадайз Център, ет.3) на 19-ти април, от 13,30 ч., като за целта трябва да имат регистрация за eComm Congress.