fbpx Fitch потвърди рейтинг на подкрепа “2” на УниКредит Булбанк | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Fitch потвърди рейтинг на подкрепа “2” на УниКредит Булбанк

Fitch потвърди рейтинг на подкрепа “2” на УниКредит Булбанк

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди рейтинга на подкрепа на УниКредит Булбанк, оценен на „2“. Това е възможно най-високата рейтингова подкрепа, която банката може да получи в момента, заради ограничението, което идва от рейтинга на България 'BBB +'. Банката подобрява резултатите си през първата половина на 2011 г., отбелязват от Fitch. Fitch очаква УниКредит Булбанк да повишава рентабилността си до края на годината, както и през 2012 г. заради връщането към растеж на българската икономика.
Необслужваните кредити на УниКредит Булбанк са под средните нива за сектора в страната. От рейтинговата агенция обаче смятат, че техният дял ще продължи да нараства и ще достигне пика си през втората половина на годината.
Само преди месец и международната рейтингова агенция Standard and Poor's потвърди рейтинга и стабилната перспектива на УниКредит Булбанк след преглед на текущото й представяне. Рейтингът е BBB/Стабилна/A-3. Tова е най-високият рейтинг в момента у нас от Standard and Poor’s и е равен и на рейтинга на България. Според анализа на агенцията, в сравнение с останалите банки в страната УниКредит притежава по-качествени активи и успява да устои на икономическия спад в България чрез поддържане на по-малък дял на проблемни кредити и повече провизии.

Facebook коментари