fbpx Българин сред звездите на съвременния танц във Виена | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българин сред звездите на съвременния танц във Виена

Иво Димчев е сред звездите на 28-ия международен танцов фестивал "ИмПулсТанц", който ще се проведе от 12 юли до 14 август 2011 година във Виена. Иво Димчев е актьор, танцьор, пърформър, физически артист, който се занимава със съвременни форми на танц като хореограф и изпълнител. Представленията му са в граничните пространства между театъра, пърформанса, съвременния танц и физическата инсталация. На международния фестивал за съвременно танцово изкуство ще се състои световната премиера на най-новото шоу на Иво Димчев, вдъхновено от австрийския художник Франц Вест, носител на почетния лъв за цялостно творчество на тазгодишното Биенале във Венеция.

На 6 август ще видим и неговото трио «We.art.dog.come». На сцената танцьорът ще се появи с двама танцьори и с най-добрия приятел на човека – кучето. На 15 юли в Българския културен институт във Виена «Дом Витгенщайн» се открива изложбата на Иво Димчев «Ангели», в която той ще покаже нови, непознати досега, страни на таланта си. До 5 септември публиката ще има шанса да види многобройни рисунки, обекти и фотографии на автора, които до този момент не са показвани.
Тазгодишното издание на фестивала ще премине под знака на Боливуд. На 13 юли, когато в 21.15 ч. тъмнината се спусне над австрийската столица, централният двор на Квартала на музеите (MuseumsQuartier) ще се потопи в атмосферата на най-голямата филмова индустрия в света – Боливуд. Индийската телевизионна звезда Теренси Луис ще покаже в шоуто си «Jhoom» най-откровения кич в съвременното изкуство. «Jhoom» означава на хинди «движа се в еуфория» и именно в стил «Боливуд» Луис доказва, че танцувайки, човек показва по най-изразителен начин, че живее.