fbpx Хакери от цял свят не успяха да разбият сигурността на pCloud | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Хакери от цял свят не успяха да разбият сигурността на pCloud

Хакери от цял свят не успяха да разбият сигурността на pCloud

Хакери от цял свят не успяха да разбият сигурността на pCloud и да вземат обявената награда от $ 100 000 или еквивалента им в Bitcoin. pCloud Crypto Challenge стартира през септември 2015 г., за да подложи на тест системата за криптирана защита на потребителска информация pCloud Crypto. 188 дни по-късно резултатът е 2860 участници от два кръга на pCloud Crypto Challenge и 0 успешни опита.

„Изводът е ясен. Защитата на криптографската ни услуга pCloud Crypto e неразбиваема. Доказахме, че предоставяме най-сигурната услуга за съхранение на файлове в облака – сподели Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud. – Стартирахме предизвикателството, за да покажем на настоящите и бъдещите ни клиенти, че файловете им са на сигурно място през цялото време. Най-добрият начин да го направим е, като подложим услугата ни на най-трудния тест и резултатът е 2:0 в полза на pCloud Crypto, в полза на нашите потребители.“

Най-много хакерски опити са направени от САЩ – 18%, следвани от България с 16%, Индия – 14%, Великобритания – 9% и Португалия – 6%. Днес компанията разкрива публично съдържанието на секретната папка от втория етап на pCloud Crypto Challenge. Всеки, любопитен да надникне в криптираната папка, ще има възможността да го направи с паролата, публикувана на уебсайта на pCloud. pCloud Crypto е революционен начин за защита на личните файлове на потребителите на pCloud. Всеки ползвател на криптиращата система създава собствена парола за Crypto папката, която му позволява единствен достъп до качените файлове от всякакъв тип устройства. Дори администраторите на pCloud нямат възможност да видят съдържанието на криптираните папки.

Facebook коментари