fbpx Hyundai Racing Trophy представи шестте си екипажа за новия сезон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Hyundai Racing Trophy представи шестте си екипажа за новия сезон

Екипът на HYUNDAI RACING TROPHY представи шест екипажа, състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1 и изцяло обновен сервизен бокс за сезон 2016. Първият кръг на надпреварата ще се проведе на 15-16 април на Рали „Сибиу“, Румъния.

На събитието бяха представени екипажите, които ще се състезават през втория сезон на шампионата. Това са шампионът от първия сезон Григор Григоров с навигатор Нeдялко Сивов, Симеон Симеонов – Красимир Механджийски, Васил Жеков – Александра Раева, Мирослав Ангелов – Петър Илиев, Христо Геров и Георги Делчев.

На събитието присъстваха заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков, председателят на Българска федерация по автомобилен спорт - Владимир Илиев, Стефан Митов – национален директор продажби на „Индустриал Комерс“, Георги Гвоздейков – проджект мениджър на проекта, Петър Гьошев – треньор на участниците в шампионата.

„В днешните времена трябва да адмирираме такава проява, в която бизнесът иска да помогне на спорта. Виждам, че тази година има сплав между опит и младост. Надявам се наистина тази сплав да помогне за радвитието на младите пилоти. Наред с пожеланието за спортни успехи, нека те да не забравят и основната цел, която трябва да има всеки един успял пилот. Това е да направи превенция към всички фенове към децата за безопасност на пътя.“, коментира заместник- министърът на младежга и спорта Асен Марков и пожела успех на екипажите.

Hyundai Racing Trophy се провежда като част от официалния рали календар на БФАС и работи усилено за развитието на автомобилния спорт и на младите пилоти в България.

„Това е един изключително бляскав проект. Нека да са бляскави и успехите на екипите и мениджърите им. Искрено ви желая успех през този сезон и дано думите на Стефан Митов да се сбъднат и някои от състезателите в Hyundai Racing Trophy да го видим като участник в световния рали отбор на Hyundai. Този проект беше един от първите, който проби и стартира с 16-годишни пилоти. Това е пътят. Колкото по-рано се качват младежите да карат, толкова по-голям шанс има да ги представяме в бъдеще и на международни състезания.“, коментира председателят на БФАС Владимир Илиев.

През втория сезон на едномарковия шампионат, екипажите ще се състезават с новата версия на състезателен автомобил Hyundai i20 Coupe R1, а на тяхно разположение ще е и сервизен камион, който е изцяло оборудван за целите и нуждите на шампионата.