fbpx Hyundai Racing Trophy представи шестте си екипажа за новия сезон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Hyundai Racing Trophy представи шестте си екипажа за новия сезон

Hyundai Racing Trophy представи шестте си екипажа за новия сезон

Екипът на HYUNDAI RACING TROPHY представи шест екипажа, състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1 и изцяло обновен сервизен бокс за сезон 2016. Първият кръг на надпреварата ще се проведе на 15-16 април на Рали „Сибиу“, Румъния.

На събитието бяха представени екипажите, които ще се състезават през втория сезон на шампионата. Това са шампионът от първия сезон Григор Григоров с навигатор Нeдялко Сивов, Симеон Симеонов – Красимир Механджийски, Васил Жеков – Александра Раева, Мирослав Ангелов – Петър Илиев, Христо Геров и Георги Делчев.

На събитието присъстваха заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков, председателят на Българска федерация по автомобилен спорт - Владимир Илиев, Стефан Митов – национален директор продажби на „Индустриал Комерс“, Георги Гвоздейков – проджект мениджър на проекта, Петър Гьошев – треньор на участниците в шампионата.

„В днешните времена трябва да адмирираме такава проява, в която бизнесът иска да помогне на спорта. Виждам, че тази година има сплав между опит и младост. Надявам се наистина тази сплав да помогне за радвитието на младите пилоти. Наред с пожеланието за спортни успехи, нека те да не забравят и основната цел, която трябва да има всеки един успял пилот. Това е да направи превенция към всички фенове към децата за безопасност на пътя.“, коментира заместник- министърът на младежга и спорта Асен Марков и пожела успех на екипажите.

Hyundai Racing Trophy се провежда като част от официалния рали календар на БФАС и работи усилено за развитието на автомобилния спорт и на младите пилоти в България.

„Това е един изключително бляскав проект. Нека да са бляскави и успехите на екипите и мениджърите им. Искрено ви желая успех през този сезон и дано думите на Стефан Митов да се сбъднат и някои от състезателите в Hyundai Racing Trophy да го видим като участник в световния рали отбор на Hyundai. Този проект беше един от първите, който проби и стартира с 16-годишни пилоти. Това е пътят. Колкото по-рано се качват младежите да карат, толкова по-голям шанс има да ги представяме в бъдеще и на международни състезания.“, коментира председателят на БФАС Владимир Илиев.

През втория сезон на едномарковия шампионат, екипажите ще се състезават с новата версия на състезателен автомобил Hyundai i20 Coupe R1, а на тяхно разположение ще е и сервизен камион, който е изцяло оборудван за целите и нуждите на шампионата.