Имаме реален шанс да подобрим Гинес рекорда на Ford

Подготовката за Гинес рекорда на Ford върви с пълна сила, участниците откликват с ентусиазъм и се подготвят за големия ден. До момента са се регистрирали над 1500 човека.

В рекорда за най-дълга колона от Ford автомобили ще се включат различни и дори по-екзотични модели като Taunus, Probe, Mercury, Granada, Maverick, Cougar и икони от ранга на Модел А от 30-те години и класически Mustang. Колоната ще се води от Крум Дончев с изцяло новия Ford Mustang.

Сборният пункт е началото на Северната скоростна тангента на Софийския околовръстен път с вход от бул. „Ботевградско шосе“, посока с. Мрамор, в 9 ч. Всички водачи следват да имат валидно свидетелство за управление на МПС.

За участниците в това мащабно начинание, освен вълнението и гордостта от поставянето на световен рекорд на Гинес, са предвидени и редица подаръци и изненади от организатора Мото-Пфое и партньорите на събитието.

Всеки автомобил ще получи карта „Save and drive“ за отстъпка от гориво и от други услуги на обектите на OMV, а няколко късметлии, изтеглени чрез томбола, ще имат възможността да спечелят талон за безплатна автомивка.

Мото-Пфое осигуряват на участниците пълен безплатен технически преглед в оторизиран сервиз на Ford, който ще може да се ползва в рамките на следващите 6 месеца. Голямата награда за един от присъстващите, изтеглен в томбола, ще е СПА уикенд за двама в Банско с новия Ford Edge.

Мото-Пфое реши да подобри рекорда на Гинес за най-дълга колона от автомобили Ford, последно поставен в Северна Америка през 2014 г. с 829 коли. Целта е да се съберат минимум 1000 автомобила Ford, които заедно да изминат 3.2 км (2 мили) в колона, според изискванията на Гинес.

 

Facebook comments