fbpx Световна премиера на новия Multivan | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Световна премиера на новия Multivan

етикети

Лекотоварни автомобили отбеляза световната премиера на изцяло новото като цялостна концепция поколение на бестселъра Multivan. За първи път новият „Bulli” използва основата на модулната конструктивна платформа за модели с напречно разположени двигатели (MQB) на Volkswagen и прави огромен технологичен скок напред. Една от съществените новости е включването в гамата на версия с plug-in хибридно задвижване, което ще даде възможност на Multivan да изминава определен пробег с нулеви емисии (Zero Emission Vehicle).

Наред с това, оборудването на новото поколение ще включва най-новите разработки в сферата на електронните системи за асистенция на водача, цифровото управление на функциите и инфотейнмънт системите. Напредъкът в областта на активната и пасивна безопасност също е впечатляващ. Еволюцията на емблематичния с легендарните си гени дизайн на Multivan отразява усъвършенстваните до съвършенство в продължение на уникалната 70-годишна история форми  и категорично идентифицира новото поколение на модела като пряк потомък на легендарния "T1".

Моделът има нова многофункционална маса, интегрирана в основно обновената релсова система на седалките. Благодарение на иновативната технология за фиксиране на позицията, този нов мултифункционален модул може да се използва както в ролята на централна конзола между седалките на водача и пътника отпред, така и като сгъваема маса със стойки за напитки и отделения за съхранение на вещи на втория и третия ред седалки.

Водачът има пред себе си изцяло цифровите показания на блока с контролните прибори („Digital Cockpit“) и включената в стандартното оборудване инфотейнмънт система “Ready 2 Discover”. Част от оборудването на всички версии на новия модел са и онлайн услугите от „We Connect“ и „We Connect Plus“

Освен във версия с хибридно задвижване, новото поколение на Multivan с предно предаване ще се предлага и в два варианта с четирицилиндрови бензинови турбодвигатели с максимална мощност 136 к.с. и 204 к.с. Четирицилиндровият турбодизелов вариант (TDI) с максимална мощност 150 к.с. ще се присъедини към гамата през следващата година.

Гамата на новото поколение ще се опира на три основни продуктови стълба – моделната линия на Т7 Multivan, лекотоварната серия T6.1 и серийните версии на ID.BUZZ, които ще отбележат своята пазарна премиера през втората половина на 2022 година. Значим и определящ успеха на модела е всеки един от тези стълбове – във вариантите Transporter и Caravelle „T6.1“ ще запази своята роля на професионално лекотоварно превозно средство, докато California 6.1 ще продължи да утвърждава култовия си статут на уникален за пазара кемпър модел. Лайфстайл ванът ID.BUZZ и специано разработеният за специфичната среда на големите градове ID. BUZZ Cargo на свой ред са два напълно електрически модела, който се насочват към завладяването на нови територии и бъдещи пазарни сегменти за марката.