fbpx Стабилен ръст на световните продажби на Renault Group | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Стабилен ръст на световните продажби на Renault Group

етикети

Renault Group увеличава продажбите си в световен мащаб с +9% спрямо 2022 г. с общо 2 235 345 превозни средства на годишна база. Групата демонстрира успешна динамика, като три от основните ѝ марки нарастват значително.

С 9,4% е ръстът при Renault с 1 548 748 продадени превозни средства в световен мащаб през 2023 г. Renault е най-продаваната френска марка в света. В Европа Renault бележи значителен ръст, който изпреварва пазарния с +19,3% спрямо 2022 г.

Dacia отчита ръст от 14,7% с 658 321 продадени броя през 2023 г. Това представяне е резултат от новата идентичност на марката, структурирана около 4 основни модела, всички от които отбелязват ръст спрямо 2022 г.

В Европа Групата печели от продуктовата си офанзива, като увеличава пазарния си дял с 18,6% при ръст на пазара от 13,9% и така се изкачва на 3-та позиция сред автомобилните производители в Европа благодарение на три силни, допълващи се и създаващи стойност марки.

Продажбите на Групата към частни клиенти представляват 65% от общите ѝ продажби в основните за нея пет държави в Европа в съответствие с търговската политика за бизнес с висока стойност.

Renault Group продължава да развива електрификацията. В съответствие с потребностите на клиентите, Групата прави технологични избори, които се отплащат, и ускорява усилията си по отношение на енергийния преход.

По отношение на марката Renault нараства търсенето на електрифицирани модели – хибридни и изцяло електрически. В Европа марката засилва своята офанзива, заемайки 3-та позиция при електрифицираните превозни средства благодарение на Megane E-Tech electric с 2,2% пазарен дял при изцяло електрическите превозни средства, и успеха на своите хибридни автомобили, при които търсенето силно нараства (Austral, Clio и Captur са в топ 10 на хибридните превозни средства в Европа).

Dacia Jogger HYBRID 140, в продажба от януари 2023 г., представлява над 25% от поръчките за Jogger. Dacia Spring, 100% електрическа, запазва своята позиция сред топ 3 на най-продаваните европейски електрически автомобили на частни клиенти.