fbpx Jaguar Land Rover с технология, която убива вируси и бактерии във въздуха до 97%. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Jaguar Land Rover с технология, която убива вируси и бактерии във въздуха до 97%.

етикети

Бъдещата технология за пречистване на въздуха в купето на Jaguar Land Rover доказано убива вируси и бактерии във въздуха до 97%. Тези резултати са постигнати чрез редица лабораторни тестове.

Прототипната система за отопление, вентилация и климатизация (HVAC) използва технологията Nanoe™ X на Panasonic за инхибиране на вредните бактерии и вируси и ще спомогне на бъдещите модели на Jaguar и Land Rover да предоставят уникално изживяване за клиентите. Резултатите от изследването идват, когато Jaguar Land Rover определя бъдещата си стратегия: богата на устойчивост и преосмисляне на съвременния лукс, уникален клиентски опит и положително въздействие върху обществото.

Jaguar Land Rover си партнира с Perfectus Biomed Ltd, водеща лаборатория по микробиология и вирусология, за да проведе лабораторен тест, предназначен да симулира вентилационна система на автомобила в режим на рециркулация в рамките на 30-минутен цикъл. Независимото изследване показа, че вирусите и бактериите са инхибирани с цели 97%.

Иновативната технология Nanoe™ X на Panasonic е тествана и върху новия коронавирус (SARS-CoV-2 *) от Texcell, глобална изследователска организация, специализирана във вирусно тестване и имунопрофилиране, и е една от лабораториите в света с разрешение за тестване срещу новия коронавирус. Установено е, че повече от 99,99% от вируса е инхибиран по време на двучасовия лабораторен тест.

Това новаторско проучване ще позволи на Jaguar Land Rover да предложи следващото поколение усъвършенствана филтрация на въздуха в купето. Моделите в гамата на Jaguar, включително новия изцяло електрически SUV Jaguar I-PACE, както и гамата на Land Rover - включително Discovery и Range Rover Evoque - в момента предлагат технология Nanoe™ и филтрация PM2.5. Предлага се и иновативна функция за предварително кондициониране, така че клиентите да могат да активират системата, преди да се качат в автомобила.