fbpx Volvo демонстрира супер екстремен краш тест | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Volvo демонстрира супер екстремен краш тест

Това е най-екстремният краш тест, изпълняван някога от Volvo Cars. Специалистите от Центъра за безопасност на компанията често използват автомобили, които са катастрофирали, за да усъвършенстват своите умения при създаването на животоспасяващи коли.

За да позволи на спасителните служби да се подготвят за всеки възможен сценарий на катастрофа и да симулират силите, които възникват при най-екстремните инциденти, извън това, което може да се симулира с обикновени тестове, Volvo Cars наскоро взе също толкова екстремни мерки. За първи път компанията няколко пъти пусна нови Volvo автомобили от кран, от височина 30 метра.

Този подход помогна да се създадат достатъчно щети, за да се симулират адекватно щетите, открити при най-екстремните сценарии на катастрофа: помислете за инциденти с един автомобил с много висока скорост, инциденти, при които автомобил удря камион с висока скорост, или инциденти, при които колата понася тежък страничен удар.

В такива ситуации хората в колата вероятно са в критично състояние. Следователно приоритетът е те да бъдат изкарани от автомобила и закарани до болница възможно най-бързо. Спасяването се случва чрез употребата на хидравлични инструменти, известни в индустрията като „челюстите на живота“. Специалистите по екстракция често говорят за златния час: те трябва да освободят и да отведат пациент в болницата в рамките на един час след случилото се произшествие.

„От много години работим в тясно сътрудничество със шведските спасителни служби“, споделя Хакан Густафсон, старши следовател от екипа за изследване на пътнотранспортни произшествия на Volvo Cars. „Това е така, защото имаме една и съща цел: да имаме по-безопасни пътища за всички. Надяваме се, че никой никога няма да изживее тежка катастрофа, но не всички инциденти могат да бъдат избегнати. Затова е жизненоважно да има методи, които да помогнат за спасяването на човешки животи, когато се случат най-тежките инциденти."

Всички констатации от катастрофите и произтичащите от анализите резултати ще бъдат събрани в обширен изследователски доклад. Този доклад ще бъде предоставен безплатно на спасителните служби в целия свят, което ще им позволи да се възползват от констатациите и да развият по-нататък своите способности за спасяване на животи.