fbpx С новия си модел Tonale Alfa Romeo влиза в електрификацията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

С новия си модел Tonale Alfa Romeo влиза в електрификацията

Alfa Romeo представи новия модел Tonale, който е и първият автомобил на пазара, оборудван с дигитален сертификат Non-Fungible Token - NFT (незаменим токен). Той е базиран на блокчейн технология и уникална връзка с конкретен автомобил, като го сертифицира при покупка и след това се развива, съхранявайки информация за използването на превозното средство в целия му жизнен цикъл. Така собственикът получава редица предимства по отношение на защитата на остатъчната стойност. Наред с това Tonale предлага свързаност от най-високо ниво, изцяло нова инфо-развлекателна система, проектирана за актуализация по въздуха и интеграция с Amazon Alexa. Двата TFT екрана имат общ размер 22,5 инча, който е най-големият в този сегмент.

Разработените от Alfa Romeo две нива на електрификация Hybrid и Plug-in Hybrid Q4 гарантират на Tonale най-доброто представяне в сегмента. Версията Hybrid предлага истинско електрифицирано шофиране благодарение на изцяло новата за марката 48-волтова хибридна задвижваща система. Тя е адаптирана специално за характера на Alfa Romeo и може да задвижва автомобила, когато двигателят с вътрешно горене не работи. 

С най-високата производителност в гамата разполага версията с екслузивната задвижваща система Plug-in Hybrid Q4 с мощност 275 конски сили. Тя ускорява от 0 до 100 км/ч само за 6,2 секунди и предлага пробег в изцяло електрически режим до 80 км в градски условия (в комбиниран цикъл над 60 км). Това са най-добрите стойности в сегмента. Като стандарт в Plug-in Hybrid версиите задвижването на четирите колела Q4 осигурява несравнимо ниво на безопасност и удоволствие от шофирането.

Двигателната гама се допълва от нов 1,6-литров дизелов мотор с мощност 130 конски сили и максимален въртящ момент 320 Nm. Той е съчетан с 6-степенна автоматична трансмисия Alfa Romeo TCT с двоен съединител и предлага задвижване на предните колела.

В компактните размери на автомобила (4,53 м дължина, 1,84 м широчина и 1,6 м височина) се съчетават уникалността на италианския дизайн, оригиналният дух и съвременният стил на Alfa Romeo. GT линията, простиращата се по цялата дължина на автомобила от задната част до предните фарове, припомняйки оформлението на Giulia GT. Елегантните раздути форми са възприети от емблематични модели като 8C Competizione. Ефектната предница фокусира погледите върху неподражаемия челен мотив Trilobo и отличителния щит Scudetto. Забележителните фарове „3+3“ с нова изцяло LED адаптивна матрична технология напомнят гордия вид на модела SZ Zagato и на концепта Proteo.

Сред иновациите в Alfa Romeo Tonale са вградени функции за гласов асистент на Amazon Alexa (в зависимост от пазара). С тях водачът винаги може да се чувства удобно в автомобила като в своя дом, което прави всекидневието по-лесно и удобно.

Стандартно Tonale разполага с изцяло нова вградена информационно-развлекателна система. Тя предлага съдържание, функционалност и услуги, които винаги се поддържат актуални чрез адаптивна операционна система Android и 4G свързаност с актуализации по въздуха (OTA). Тази система включва 12,3-инчов дисплей, основен 10,25-инчов тъчскрийн и многофункционален интерфейс за бърза и лесна работа, без водачът да отклонява вниманието си от пътя. С общ размер 22,5 инча двата TFT екрана са най-големите в сегмента.