fbpx Новото поколение Discovery дебютира в Ню Йорк | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новото поколение Discovery дебютира в Ню Йорк

етикети

Land Rover официално разкри как ще изглежда следващото поколение Discovery. Това стана факт благоарение на концептуален SUV автомобил, показан за първи път наживо тази нощ, само ден преди откриването на автомобилното изложение в Ню Йорк. Серийният модел се очаква да бъде на пазара през 2015 г.

Впечатляващ беше начинът, по който беше показан новият прототип Discovery Vision. Той се появи в компанията на умален ултрамодерен космически кораб Virgin Galactic на грандиозно събитие на борда на USS Interpid – американска база в Манхатън за проучвания по земя, въздух и вода.

Новият концепт загатва за уникалното си потекло посредством специални дизайнерски елементи. Вниманието към всеки детайл е впечатляващо в търсене на ултимативния SUV автомобил. В ДНК-то му са залегнали основните принципи на марката - красив емоционален дизайн, ненадминати ултимативни способности на пътя и извън него, както и леснодостъпни технологии от бъдещето в помощ на водача. Впечатление прави интериорът на автомобила, който е едновременно просторен и гъвкав с цял набор от иновативни функции. Една от тях са сгъваемите плоски седалки, които могат да се плъзгат напред или назад посредством сензорен екран в купето. Само с едно движение на пръста си водачът ще може да трансформира своя седемместен Discovery в шестместен, петместен и дори четириместен автомобил с максимално пространство и комфорт, характерни за модели от типа лимузина. Уникална по рода си премиум кожа Foglizzo е специално проектирана, за да се почиства лесно и удобно само за няколко секунди. Дървеният фурнир по пода и контролното табло, както и наличните аксесоари в стил Harris Tweed помагат на водача да превърне купето в едно топло, уютно място с уникален британски дух, прочут с качество и майстортво на изработката.

Впечатление прави новото поколение Human – Machine Interface. Друга технология от бъдещето е Remote Control Drive. С нея шофьорът може да маневрира автомобила си при ниска скорост, без да се налага да е вътре в купето. Специално внимание заслужават и новите мощни лазерни светлини, които осветяват пътя отпред, превръщайки интуитивно нощта в ден. Чрез лазер ще може да се придвижва безопасно по изключително тесни настилки и при стръмен наклон благодарение на функцията „Прозрачен преден капак“. Въпросната технология работи с няколко камери, разположени в предната част на автомобила. Те предават картина на хед-ъп дисплея в колата, който я прожектира директно на предното стъкло. Изображението е напаснато така, че предният капак става напълно невидим. Дисплеят прожектира и познатите данни като скорост на движение, позиция на колелата, ъгъл на наклон и др.