fbpx Вносителят на автомобилите HONDA навърши 30 години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Вносителят на автомобилите HONDA навърши 30 години

Едно от първите официални представителства на автомобилна марка в България „Бултрако, вносител на Honda навърши 30 години. Търговското дружество е учредено на 8 април 1992 г. и същата година подписва договор с Honda Motor Co. Ltd за дистрибуция на автомобили, а през 1995 г. - и на мотоциклетите Honda. Началото е положено с един малък, но кокетен шоурум на ул. „Раковска“, където са подредени напълно новите Civic, Accord, Prelude, Shuttle.

През 1992 г. компанията е сред деветте фирми, учредили Съюза на автомобилните вносители в България (днес - Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България).

Днес „Бултрако“ АД е част от „Астреко Холдинг“, в чиито рамки се предлагат всички видове решения за мобилност – от мотоциклетите и автомобилите Honda, до обслужването, екипировката и аксесоарите за тях. Огромният комплекс „Астреко Център“ на „Челопешко шосе“ 40 днес подслонява мотоциклетните шоурум и сервиз, както и оторизиран Bosh Car Service за всички марки автомобили. Пак на същия адрес ще откриете и тенекеджийно-бояджийния сервиз на Honda, чиито висококачествени услуги привличат редица клиенти. От миналата година холдингът е официален вносител на автомобилните и мотоциклетните гуми Bridgestone, Firestone, GoodYear, Dunlop, Debica и Fulda.

В момента по пътищата на България се движат общо 108 902 моторни превозни средства от марката Honda.