fbpx Новият VW Multivan - максимален комфорт за пътниците | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият VW Multivan - максимален комфорт за пътниците

етикети

Новият Volkswagen Multivan прави пазарна премиера с три версии на задвижването - два бензинови двигателя (136 к.с. и 204 к.с.) и plug-in хибрид (218 к.с.). Към тях се прибавят и три линии на оборудването и един „екшън” модел – премиера във версии  „Multivan“, „Life“ и „Style“, както и като динамичен модел „Energetic“

Новият Multivan eHybrid е подходящ за дълги пътувания ван, но заедно с това може да покрива ежедневните маршрути на напълно електрическа тяга.

Всички нови версии на Multivan се предлагат с ефективна трансмисия с два съединителя (DSG). Цифровизацията на вътрешното пространство дава повече простор за водача и пътника отпред, като познатият скоростния лост и ръчната спирачка ги няма. Част от стандартното оборудване са изцяло цифровите показания на блока с контролните прибори („Digital Cockpit“) и инфотейнмънт системата “Ready 2 Discover”. Част от оборудването на всички версии на новия модел са и онлайн услугите от „We Connect“ и „We Connect Plus“ (последните с ограничен безплатен срок на ползване, след което могат да бъдат удължени срещу заплащане). Изцяло ново удобство с голям принос за безопасността е и head-up дисплея на челното стъкло, който прожектира най-важната информация в непосредственото зрително поле на водача.

В новия Multivan вътрешното пространство е по-практично и функционално от когато и да било преди в историята на модела и причините за това са няколко. От една страна, на задните редове вече има само индивидуални седалки – общата седалка на третия ред вече е в историята. Благодарение на новата релсова система, тяхното отстраняване, инсталиране и гъвкаво подреждане в интериора е още по-лесно отпреди. И тъй като триместната обща седалка на третия ред е отстъпила място на индивидуални седалки, за първи път е възможно седалките от едната страна на задната част просто да се отстранят и така да освободят място за сигурното транспортиране на скъпи електрически велосипеди например.

Базовата версия на Multivan предлага 469 литра полезен обем зад облегалките на третия ред седалки до височина на тавана. При използване на цялото пространство до облегалките на втория ред седалки, багажният обем се увеличава до 1 844 литра (1 850 литра при версиите с панорамен стъклен покрив), а ако се използва пълният товарен обем до покрива и до първия ред седалки, пространството се увеличава до гигантските 3 672 литра.