fbpx Ето първи снимки на новия Opel Grandland | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ето първи снимки на новия Opel Grandland

етикети

Стилен и динамичен, просторен и многофункционален с напълно електрифицирано портфолио от задвижващи системи – това е новият Opel Grandland, представен днес от базирания в Рюселсхайм автомобилен производител. В новият модел са имплементирани много дизайнерски характеристики, забелязани за първи път в концептуалния автомобил Opel Experimental. Те включват 3D Vizor с осветено лого Blitz, гордо разположено в центъра, и постоянно осветен надпис „OPEL“ на задния капак. Допълнителни акценти включват системата за осветление Intelli-Lux Pixel HD с над 50 000 отделни елемента, плюс BEV STLA Medium платформа и нов дизайн на плоска форма на батерията (даваща възможност за 98 кВч батерия). Това позволява на Grandland Electric да измине до около 700 километра локално без емисии (според WLTP1).

Това е първият Opel, който се възползва от собствената платформа Stellantis STLA Medium BEV. Благодарение на новата архитектура, новото пакетиране на плоска батерия с до 98 кВч, електродвигателя от ново поколение и функциите за пестене на енергия от термопомпата, новият Grandland Electric ще може да осигури пробег до около 700 километра без вредни емиси. Зареждането също е оптимизирано. На обществена станция за бързо зареждане са необходими само около 26 минути за презареждане до 80 процента от капацитета на батерията.

В купето на автомобила пътниците на новия Grandland ще бъдат впечатлени от още по-дръзки и изчистени елементи в комбинация с уютна и комфортна атмосфера. Архитектурно оформлението на интериора подчертава хоризонтална тема, с линии, преминаващи през арматурното табло към вратите, засилвайки усещането за ширина и простор, докато леко ориентираният към водача 16-инчов централен дисплей и високата централна конзола създават спортно усещане. Зад волана, дискретен като размер и напълно цифров панел предоставя важна информация за автомобила, позволявайки на водача да се съсредоточи върху удоволствието от шофирането. В комбинация с Intelli-HUD head-up дисплей, избягвайки необходимостта да откъсва очи от пътя.

Шофьорите също така имат опция за ръчно или автоматично задействане на Pure Mode. Той намалява съдържанието на информационния клъстер за водача, head-up и централния дисплей и осигурява още по-малко разсейване при шофиране през нощта или при дъжд. В типичната за Opel традиция, често използваните настройки, като климатичен контрол, могат да се управляват интуитивно чрез физически бутони.

Клиентите, които предпочитат друг тип задвижвания пред чисто електрическа опция, ще намерят това, което търсят. Новият Grandland Plug-in Hybrid с до 85 км пробег без локални емисии (WLTP1) и Grandland Hybrid с 48-волтова технология предлагат допълнителни вълнуващи решения, които доставят удоволствие от шофирането, като същевременно ограничават потреблението и емисиите на CO2.