fbpx Новият Ford Puma е по-дигитален и технологичен | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият Ford Puma е по-дигитален и технологичен

етикети

Ford разкри днес новата Puma. Компактният кросоувър е с нов кокпит в стил спортен автомобил и обгръща пътниците с екрани, монтирани високо и под ъгъл към водача, докато физическите бутони са намалени до минимум за по-спокойно пътуване. Чрез 5G свързаност вече има информация за всичко – от съвет как да се избегнат неочаквани задръствания по време на път към училище или пък Alexa Built-in да добави кафе към списъка за пазаруване.

Усъвършенстваните технологии правят шофирането с помощта на круиз контрол по-естествено, забавят при кръстовища и завои, помагат на шофьорите да виждат по-ясно в завоите през нощта и осигуряват изглед от „птичи поглед“ на централния екран, за да направят паркирането лесно в оживените улици.

Два големи екрана дават на водача пълен контрол и актуална информация - 12,8-инчов цифров инструментален панел, който може да бъде персонализиран, за да показва информацията, която всеки водач намира за най-полезна, а 12,0-инчовият централен сензорен екран с висока разделителна способност улеснява управлението на навигацията, мултимедията и функциите за комфорт като климатик и отопление на седалките.

Новата информационно развлекателна система SYNC 4 на Puma има два пъти по-голяма изчислителна мощност от предишната и лесно се адаптира, за да улесни достъпа на водачите до функциите, които ползват най-често.

Новата Puma има практичността на голяма кола. 80-литров MegaBox в  багажника е достатъчно голям, за да погълне съдържанието на малка количка за пазаруване в супермаркет. Два комплекта стикове за голф могат да стоят изправени в багажника и дори с петима души на борда има повече от 450 литра място за багаж за пазаруване или място за кучета.

Свободата да намирате приключения извън града идва от адаптивните и икономични меки хибридни задвижвания с до 155 к.с. – или 170 к.с. максимална мощност за новия спортен модел Puma ST Powershift.

Изцяло електрическата Puma Gen-E ще бъде представена по-късно тази година и ще бъде първата Puma с нулеви емисии при шофиране.