fbpx Празници за 100-годишнината на Chevrolet | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Празници за 100-годишнината на Chevrolet

Като част от ознаменуването на 100 годишнината на марката, Chevrolet започна продажбите в Европа на носителя на множество награди модел Volt, първият електрически автомобил с удължен пробег. Volt ще се появи в продажбените центрове на дилърите в Белгия, Франция, Германия, Холандия и Швейцария в четвъртък, 3 ноември 2011 година.

През годината на своя юбилей, Chevrolet организира серия от събития, които имаха за цел не да бъдат получавани подаръци, а да бъдат дарявани. Сто нови автомобила Chevrolet – сред които градският Spark, 7-местният Orlando и SUV моделът Captiva – бяха дарени на SOS Детски селища в Европа, Узбекистан, Южна Африка, Лесото и Израел.

На 3 ноември, Chevrolet ще връчи ключовете на 99-ия и стотния автомобил на SOS Детски селища Рим на специална церемония в покрайнините на столицата на Италия.

Инициативата ще подобри мобилността на децата и техните SOS майки, както и възможностите на социалните работници, които са включени в SOS програмите за подобряване на живота на семейства в неравностойно положение.

Chevrolet от дълги години подкрепя изкуствата. Тази традиция продължава и в родния град на Луи Шевроле – Ла Шо-де-Фондс в Швейцария – където Chevrolet Europe ще почете съоснователя на компанията като организира създаването на скулптура, която ще бъде построена в Парк де Л’ Уест.

Решението, кой проект да бъде избран ще бъде взето след съревнование между четири известни скулптура. Това ще се случи през март 2012 година, а журито ще включва представители от Ла Шо-де-Фондс и Chevrolet, както и дипломата на САЩ в Швейцария и Лихтенщайн и президента на швейцарската федерална комисия по изкуствата.

Скулптурата ще бъде постоянна забележителност, напомняща на посетителите на Ла Шо-де-Фондс (световна културна забележителност на UNESCO) за един от най-известните синове на града и за марката носеща неговото име.