fbpx Марго Роби стана посланик на електромобилите на NISSAN | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Марго Роби стана посланик на електромобилите на NISSAN

 

Актрисата Марго Роби, известна от филмите „Отряд самоубиици“ и „Вълкът от Уолстрийт“, ще е посланик на електромобилите на Nissan. За да отбележи началото на сътрудничеството си с Nissan, Роби участва в кратко видео с футуристичния модел BladeGlider в среднощна обиколка на емблематичното трасе на Монако Гран При. Княжеството е избрано за локация, защото има амбициозен стратегически план до 2030 година трябва да намали вредните емисии с 50%.

Прототипът Nissan BladeGlider, който ускорява до 100 км/ч за по-малко от 5 сек, е истинско предизвикателство за въображението и как ще изглежда автомобилът на бъдещето. Акцентирайки върху забавлението и вълнението от шофирането на електрическите автомобили, прототипът е част от програмата на Nissan Интелигентна мобилност за това как електрическите автомобили трябва да се управляват и интегрират.

„Това е наистина вълнуващо време за електрическите автомобили“, споделя Марго Роби. „Хората ги избират и предпочитат, за да могат да допринесат за едно устойчиво бъдеще, а  Nissan BladeGlider намеква какво ще е бъдещето на интелигентните спортни автомобили.“

Като лидер в световните продажби на електромобили с Nissan Leaf, марката коренно променя начина, по който електричеството се генерира и оползотворява с продукти като xStorage Home unit и vehicle-to-grid технологията, които използват мощността на батерията от електрическите автомобили за захранване на електроуредите в дома.

 

Гарет Дънсмор, Директор Електрически автомобили в Nissan Европа споделя: “Революцията в света на електрическите автомобили е факт. Като световен лидер в продажбите на електрически автомобили, повече от всякога е важно да покажем какви са плюсовете от шофирането на подобни автомобили – от енергийната ефективност до устойчивата мобилност. С Марго като наш посланик ще успеем още по-бързо да достигнем до потребителите и да предадем това послание.“

Nissan BladeGlider ще бъде изложен на автосалона в Женева, който се провежда от 7 до 19 март. Разработен първоначално като концептуален модел, автомобилът дебютира през 2013 година. Изцяло електрическият спортен автомобил е предвестник на бъдещите технологии, които са комбинация от интелигентна мобилност, грижа за околната среда и възможностите на спортните автомобили.

Монако е избран за идеалната локация, където Nissan да оповести партньорството си с актрисата Марго Роби, заради огромното наследство в автомобилните надпревари по улиците на града. Княжеството разполага и със амбициозния стратегически план, според който до 2030 година трябва да намали вредните емисии с 50%.