fbpx Мото-Пфое в цифри и факти за изминалата 2009 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мото-Пфое в цифри и факти за изминалата 2009 г.

Мото-Пфое в цифри и факти за изминалата 2009 г.

На традиционната годишна среща с журналисти, Мото-Пфое, представител на марките Ford, Volvo,Jaguar и Land Rover, отчете както всички в автомобилния бизнес трудна година. Въпреки това, компанията е запазила доброто си отношение към клиентите, предоставяйки високо обслужване и допълнителни бонуси. Всичко това и отрежда 9,92% общ пазарен дял. Заедно с това компанията е запазила корпоративните социални отговорности и кампании, които вече станали запазена марка на Мото-Пфое. Изключително добър прием през изминалата година е имала новата Ford Fiesta, покачил се е и пазарният дял на Focus. Въпреки тежкото състояние на бизнеса, клиентите разчитат на своя партньор Transit и така той държи в своя сегмент 24% пазарен дял. Продадените модели на Volvo са 277. Много добър прием има моделът XC90, моделът на Volvo с най-висок процент на клиентска удовлетвореност и е предпочитан от водещите бизнесмени у нас.
Доказателство за качествата на LAND ROVER беше и сделката с Гранична полиция за 180 продадени автомобила от модела Defender. Висшият ешалон бизнесмени у нас са закупили и 15автомобила от луксозната марка Jaguar.

Въпреки крезата социалната активност на компанията не е намаляла през 2009 г.
За тринадесета поредна година под патронажа на МОТО-ПФОЕ се проведе и Купата на България по футбол. За шеста поредна година се състоя футболна надпреварата между журналисти. 13-тото издание на ревюто „ПРОЛЕТ В МОТО-ПФОЕ” събра рекордната сума от над 32 000 лв, дарени на Българския Червен Кръст. Шведската марка Volvo спонсорира СБА и КАТ в две животоспасяващи акции, част от международната инициатива „Мисли преди да седнеш зад волана”. МОТО-ПФОЕ и LAND ROVER бяха сред основните спомоществуватели на археологическата експедиция на проф. Николай Овчаров във Велико Търново и Перперикон.
Инициативата за подпомагане на проекти в областта на опазването на културата и природата на България продължава да е част от политиката на Мото-Пфое. Новото тук е осъвремененото лого на програмата и разширяването на журито, като тази година се присъединяват и wwf и gorichka.com.