Продажбите на Suzuki в България с изключителен ръст за 2015 г.

Продажбите на нови автомобили Suzuki в страната отбелязват изключителния ръст от 114% спрямо миналата година, обявиха от официалния вносител на марката МИРКАТ ООД.

Марката постига 1,05% дял от пазара на леки автомобили в страната, което е почти два пъти повече в сравнение с позициите й през 2014 г. Скокът в продажбите се дължи основно на перфектно балансираното портфолио и впечатляващите характеристики на всеки един от петте модела.

През пролетта на изминалата година Suzuki представи на бългаския пазар изцяло нов модел – Celerio, който бързо спечели симпатиите на клиентите и само за девет месеца активни продажби в страната този автомобил с компактни външни размери и просторно купе реализира 7% пазарен дял в сегмента на най-малките градски автомобили. Suzuki Celerio се нарежда на четвърто място по продажби след вече добре познатите на родния пазар модели: Toyota Aygo, VW Up! и Skoda Citigo.

У нас, в сегмента на компактните автомобили Suzuki присъства само с един модел – Swift, който през 2015г. застава в златната среда по брой продажби. 1% дял от категорията е очакван резултат за този емблематичен за марката модел, който не е обновяван от края на 2013г. и трудно преборва наскоро освежените си конкуренти.

В SUV сегмента, в който предлагането нараства с всеки месец, през изминалата година Suzuki се бори с три модела – изцяло обновената версия на легендарната Vitara, познатия от края на 2013 г. S-Cross и един от последните истински офроудъри Jimny. Трите модела реализират 2% от продажбите в сегмента, като заслугите са основно на Vitara, която в края на 2015г. бе представена на родния пазар и в специална спортна версия с изцяло нов 1,4 BOOSTERJET двигател, който спокойно може да се мери с най-добрите бензинови мотори. Отлично се представя и моделът Jimny, който расте със 180% в сравнение с продажбите от 2014г.

През тази година се очакват две премиери у нас - Baleno и Ignis, както и фейслифтът на модела S-Cross.

 

Facebook comments