fbpx Старт на Volvo Ocean Race със специално издание на V90 Cross Country | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Старт на Volvo Ocean Race със специално издание на V90 Cross Country

Volvo представя специално издание на луксозния модел V90 Cross Country по случай старта на най-мащабната и продължителна околосветска регата Volvo Ocean Race.

Клиентите, които ще си купят ексклузивната версия на приключенското комби, ще допринесат директно за опазване на здравето на световните океани. Volvo Cars ще дари по 100 евро за всеки от първите 3 000 автомобила V90CC Volvo Ocean Race, в подкрепа на научната програма на Volvo Ocean Race срещу замърсяването на океаните с пластмасови отпадъци. Цялото дарение, възлизащо на 300 000 евро, подчертава дългосрочния ангажимент на Volvo Cars за опазване на околната среда.

Екипът учени от Volvo Ocean Race оборудва яхтите в тазгодишното издание на регатата със специален набор сензори, които ще събират данни от някои от най-отдалечените части на океаните, включително информация за температурите, атмосферното налягане, теченията и скоростта на вятъра. Събраната информация ще се използва за изготвянето на още по-прецизни метеорологични прогнози и климатични модели, в помощ на учените по цял свят.

Освен това, яхтите ще измерват нивата на соленост, CO2 и количествата водорасли в заобикалящата ги морска вода. Тези измервания, в комбинация с други научни данни, ще помогнат да се изгради още по-пълна картина за нивото на замърсяване с пластмасови отпадъци и отражението му върху живота в океана. Партньори в научната програма са специалистите от NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration).

Експресивният дизайн и цветовата комбинация на екстериора и тапицерията отличават V90 Cross Country Volvo Ocean Race от останалите модели от серията 90 на Volvo. Интериорните детайли в матово сиво и ярко оранжево, представени за първи път в концептуалния модел от 2014 Volvo Concept XC Coupé, са комбинирани с кристално бял екстериорен цвят, уникални шевове на тапицерията и специални колела.

Първите 3000 произведени коли ще се предлагат на 30 пазара в света, включително в повечето европейски държави, както и в САЩ, Япония и Китай.